Издвајамо Србија

ОТКРИВЕНО – ОВО ЈЕ РАЗЛОГ ШТО ВУЧИЋ УСКОРО ИДЕ У МОСКВУ: Путин убрзава испоруку АВИОНА и РАКЕТА Србији!

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

Русија упозорила наше власти на опасне планове НАТО пакта да изазове рат у Македонији и целом региону… Владимир Путин због ове претње наложио убрзану испоруку наоружања и опреме за Војску Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник Владимир Владимирович Путин и премијер Александар Вучић састаће се током марта у Москви, где ће договорити убрзање испоруке шест нових најмодернијих „мигова 29“, ракетног система „бук М2“, али и друге војне опреме и новог наоружања за Војску Србије, сазнаје Информер.

Осим реализације војнотехничког споразума Београда и Москве, како сазнајемо, Путин ће Вучића упознати и са драматичним сазнањима руских обавештајаца о опасним плановима злочиначког НАТО пакта који намерава да изазове рат у Македонији и целом региону!

Избори идеалан полигон

Наши одлично обавештени извори, блиски руским дипломатским и обавештајним круговима, кажу да је већи део информација из извештаја руских обавештајаца већ достављен нашим властима, о чему је Информер већ у више наврата писао.

– Криза у Македонији и отворено агитовање НАТО пакта да се мандат за формирање нове владе додели Зорану Заеву, који је склопио пакт са шиптарским екстремистима, само је увод у општи хаос на Балкану. Западна војна алијанса има план да улично насиље које месецима потреса Скопље „преслика“ у престонице широм региона, пре свега у Београд и Бањалуку… Предстојећи председнички избори у Србији, према замисли НАТО пакта, идеалан су полигон за преузимање контроле у Србији – преноси Информеров саговорник.

Према његовим речима, Путин и Вучић разговараће и о наставку реализације војнотехничког споразума Србије и Русије.
– Путин је најближим сарадницима, пре свега министру одбране Сергеју Шојгуу, наложио да максимално убрзају испоруку шест „мигова 29“, ракетних система и остале опреме која је договорена за модернизацију српске војске. Очекујем да ће бити речи и о унапређивању војне сарадње и о заједничком улагању у наменску индустрију… – истиче наш извор.
Како сазнајемо, Вучић и Путин у Москви ће разговарати и о могућности да Србија добије „интервентну војну помоћ“ у случају ескалације сукоба у региону.

– Реч је о договору према коме би Русија у случају неког озбиљнијег сукоба Србији одмах послала најновију војну технику, наоружање, али и помоћ у војним инструкторима – наводи наш саговорник.
Да ће се ускоро поново видети са руским лидером потврдио је јуче и сам Вучић после састанка са Федериком Могерини, високом представницом ЕУ за спољну политику.

– Тачно је, очекујем да се у наредним недељама сретнем са председником Русије Владимиром Владимировичем Путином, као и да се председник Томислав Николић сретне с председником Кине Си Ђинпингом. Не пада ми на памет да питам ни госпођу Могерини, ни било кога другог са ким ћу да се састајем… – поручио је Вучић.
Допринос стабилности
Милан Мијалковски, професор Факултета безбедности, сматра да ће хитна испорука руског оружја и опреме позитивно утицати на регион.

– Ојачане одбрамбене способности Србије одвратиле би авантуристе од идеје изазивања хаоса. Осим тога, испорука оружја би могла да има утицај и на цео регион. Србија је опредељена за мир и стабилност, а ојачани новом опремом ми бисмо знатно побољшали своју позицију – закључује Мијалковски.

 

Извор: Informer.rs