Издвајамо Свет

ОТКРИВЕНО: Терориста из Лондона КЛАО СРБЕ у БиХ! (ВИДЕО)

Радикални исламиста Халид Масуд, који је извршио терористички напад у Лондону, за време рата у БиХ био је припадник одреда „Ел муџахид“, сазнаје “ЕуроБлиц”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У поседу нашег листа налази се списак имена 1.774 борца “Ел муџахида”, међу којима се налази и име терористе који је пре три дана у британској престоници убио четворо и ранио 29 људи. Одлично обавештени извори “ЕуроБлица” из обавештајно-безбедносних структура откривају да је окрутни терориста, који је својим злоделом шокирао свет, као исламски “свети ратник” у БиХ дошао 1. маја 1993, када се прикључио арапским борцима из злогласног одреда који се налазио под командом Трећег корпуса тзв. Армије БиХ.

– Рођени Британац Едријен Расел Аџао почетком деведесетих година примио је ислам и добио име Халид Масуд. Постоје бројни докази да су извршиоца терористичког напада у Лондону, као и бројне друге британске држављане, почетком последње деценије прошлог века радикализовале познате вехабијске вође Абу Хамза ал Мисри и Омар Бакри Мухамед. Реч је о људима који су почетком грађанског рата у БиХ одиграли пресудну улогу у формирању злогласног одреда “Ел муџахид”, који је деловао у склопу Трећег корпуса тзв. Армије БиХ и који се “прославио” стравичним злочинима над заробљеним српским цивилима и војницима – истичу наши извори.

Они додају да се имена Масудових верских “учитеља” помињу у готово свим списима тужилачких и истражних органа РС и БиХ, који су одмах после потписивања Дејтонског споразума кренули у истраживање злочина које су починили припадници одреда “Ел муџахид”.

– Абу Хамза ал Мисри је египатски држављанин који је дошао у БиХ одмах након избијања рата и обучавао муџахедине и арапске добровољце у Јабланици код Тешња. Постоје бројни докази да је он лично наредио убиство и обезглављивање тројице заробљених српских војника на Црном врху код Тешња, чије су фотографије обишле цео свет.

Што се тиче Сиријца Омара Бакрија Мухамеда, он је за време рата био задужен за довлачење арапских добровољаца у одред “Ел муџахид”, о чему се касније отворено хвалисао у бројним медијима. И један и други су се почетком 2000. године преселили у Велику Британију, где су наставили са својим екстремистичким учењем и мобилизацијом будућих терориста. Због тога је Ал Мисри пре неколико година завршио у затвору, док је Бакри Мухамед успео да побегне у Либан – откривају извори нашег листа.

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић за наш лист такође тврди да је према подацима с којима располаже терориста Халид Масуд за време рата у БиХ био припадник “Ел муџахида”.

– Убица из Лондона је у мају 1993. у БиХ дошао с истим именом које је носио до пре три дана, када га је ликвидирала британска полиција. Уз име Халид Масуд тада је имао још додатак Абдула, који су користили бројни припадници “Ел муџахида”. Из БиХ је отишао тек 25. децембра 1995.

Иначе, занимљиво је да су готово сви велики терористички напади у Европи и САД имали неку везу са БиХ. Или су терористи учествовали у рату у БиХ, какав је био случај са нападом на САД 11. септембра 2001, или су имали држављанство БиХ, као у нападу на Мадрид 2004.

У другим случајевима је, пак, доказано да су користили оружје набављено у БиХ, као што је то било приликом напада на Париз и Брисел. То је наслеђе које нам је оставила политика Алије Изетбеговића и СДА, који су белосветски шљам и психопате разних врста довели да овде стварају исламску државу. Последњи терористички напад у Лондону само је још један у низу доказа где нас је довела таква политика – каже Галијашевић.

Махмуљинова одговорност

За злочине припадника одреда “Ел муџахид” тренутно се пред Судом БиХ води поступак против ратног команданта Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакиба Махмуљина. Њему се ставља на терет да ништа није предузео да спречи свирепа убиства најмање 50 заробљених српских цивила и војника у Возући. Осим Махмуљина, правосуђе БиХ досад није процесуирало ниједног од одговорних за злочине одреда “Ел муџахид”.

 

Извор: Блиц.рс