Занимљивости Издвајамо Србија

ОВАЈ СРБИН ЗАРАДИ ГОДИШЊЕ 60.000 ЕВРА: Посао је легалан и ево чиме се бави(ВИДЕО)

Милан Микић за један дан свог рада заради просечну српску плату

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милан Микић из Велике Обарске у Републици Српској већ тринаест година узгаја јапанске препелице, три године аматерски и десет година професионално, и са зарадом од приближно 60.000 евра годишње са породицом живи и више него квалитетно.

На фарми у сваком тренутку има око 5.000 препелица и дневно производи око 2.500 јаја.

Иако се често може чути да се од пољопривреде не може добро живети, Милан то пориче и тврди да је с производњом од 600.000 препеличијих јаја годишње убедљиво највећи произвођач у БиХ. Јаја се могу пронаћи у скоро свим највећим тржним центрима БиХ. На фарми му помаже син Бранко, медицински техничар.

– Пратећи литературу, одлучио сам да узгајам препелице. У почетку сам израђивао само кавезе, по узору на једну фарму у Француској. Почео сам с јатом од педесетак, а сада имам око 5.000 препелица. Мењам их два пута годишње. Сада већ производим и матична јата, а имам финансијску подршку ресорног министарства за то – каже Микић.

Каже да је већ едуковао многе који су одлучили бавити се узгојем препелица.

– У кавезима на сваке четири женке имам по једног мужјака. И месо је здраво и укусно. Има доста и улагања, јер храна се битно разликује од оне за живину – говори Микић.

У Србији иначе једно препеличје јаје кошта између 12-15 динара, а једна препелица око 60 динара.

Извор:СрбијаДанас.цом/Телеграф.рс