Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ ГЛАВНИ ЦИЉ НАТО КАНДИДАТА: ЗАПАД би преко њих да блокира долазак С-300 у СРБИЈУ?!

БЕОГРАД – Подршка Запада је вероватно један од кључних циљева којем се надају тзв. проевропски опозициони председнички кандидати, на првом месту Саша Јанковић и Вук Јеремић, а вероватно је да су одређени центри моћи из страних земаља већ дали неку врсту сигнала или показали бар разумевање за идеју кандидовања Јанковића и Јеремића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како год, очи западних лидера су итекако упрте на изборе у Србији, посебно обзиром на најављени Самит ЕУ о Западном Балкану за 2018. годину и ескалацију све веће политичке кризе на Балкану.

Међутим, шта би, у стратешкој пројекцији, био главни интерес Запада у Србији? Јасно, спречавање руског утицаја у Србији и спречавање позиционирања Русије на Балкану.

У нашем случају, Запад може формулисати само једно као најважнији и крајњи циљ поставке својих марионета и демонтирања актуелног владајућег естаблишмента, а то је да спречи инсталирање ракетног система С-300 на територији Србије.

Подсећамо, Србија од Белорусије добија МИГ-ове и два ракетна система Бук. Иако је министар одбране Зоран Ђорђевић рекао да би договор о С-300 могао бити закључен у мају ове године, многи тврде да је цела ствар већ решена и да управо два Бук система долазе у Србију да обезбеде инсталацију С-300 ракетног система.

Иначе, у војној пракси, ракетни систем С-300 се штити другим ракетним системима и авијацијом.

Спречавање и онемогућавање реализације овог пројекта од врхунског и кључног значаја за безбедност Србије, извесно је најважнији конкретан циљ нама непријатељских центара у свету, посебно оних који имају директне интересе на Балкану.

Одатле, теза да је „удар на Вучића – удар на Русију“, која се све више да чути, чини се веома оправдана и све већи број људи сматра то најважнијим разлогом за подршку политици Александра Вучића и њему као председничком кандидату.

Стање на терену нас додатно уверава у извесност таквог сценарија, ако нпр. погледамо председничког кандидата Сашу Јанковића са скандалозним русофобским иступима којима се практично дисквалификовао и искључио из реда озбиљних председничких кандидата.

Кандидат који је у свој манифест ставио НАТО и Европску Унију, те низ других тачака, а изоставио Русију, при томе јавно иступајући са најгорим русофобским изразима попут „руска губернија“.

Подсећамо, Јанковић је у одговору на анализу редакције Комерсант.рс написао да неће да буде „председник руске губерније“.

„Кандидујем се за председника Републике Србије, не руске губерније. Русији свако поштовање, као и другим државама. Пријатно.“, пише Јанковић на Твитеру.

Србији никако не треба кандидат који умишља да будући председник Србије треба да има такав однос са Руском Федерацијом и руским лидерима, базиран на терминологији и најгнуснијим матрицама русофобске и анти-руске пропаганде.

Јанковић је овим срамотним испадом себе дисквалификовао са позиције озбиљног кандидата за место председника Србије.

Запад је спреман на све у циљу осујећивања инсталирања ракетног система С-300 на територији Србије, а Јанковић представља кандидата који би био идеалан за вишеструке манипулације.

Све је обрадовала вест да Минск поклања Србији 8 авиона Миг-29 и два дивизиона ракетна ПВО система типа „Бук“, а министар одбране Србије, Зоран Ђорђевић, најавио је тада, пре месец и по дана, и преговоре о куповини С-300 ракетног система дугог домета.

„Ми ћемо преговарати и о куповини С-300 система“, рекао је министар Ђорђевић за лист Политика, истичући да је разговарано већ о системима дугог домета С-300П (S-300P) и С-300В (S-300V).

Ђорђевић је рекао да ће коначни детаљи сарадње Белорусије и Србије бити дефинисани почетком маја ове године.

 

Извор: Комерсант.рс