Издвајамо Спорт

Паклен жреб за Новака у Индијан Велсу: Да су бирали, не би му извукли овако тешке противнике

Бранилац трофеја ће до врха у Индијан Велсу морати да прође кроз најтеже могуће препреке

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак Ђоковић ће на Мастерсу у Индијан Велсу имати паклено тежак задатак да одбрани титулу, пошто га још једном чека веома тежак жреб. Троструки узастопни шампион у Калифорнијској пустињи, који напада шесту титулу у овом граду,већ у 3. колу би могао да игра са Хуан Мартин Дел Потром, а уколико га прође у четвртфиналу бисмо вероватно гледали класик и дуел против Федерера или Надала.

Новак је слободан у првом колу као други носилац, а у 2. колу игра против победника дуела између Кајла Едмунда и Гастаа Елијаша. Пројекција жреба за 3. коло значи и дуел против разгоропађеног Дел Потра, са којим је већ играо пре неколико дана у Акапулку у веома неизвесном мечу који је на крају српски тенисер решио у своју корист.

Уколико прође Делпа, Новак поново има ”мину” на путу, пошто га у 4. колу чека Ник Кирјос, који га је и избацио у Акапулку претходне недеље. Четвртфинале би донело суперкласик, односно дуел против Федерера или Надала, у зависности од тога ко од њих прође даље, пошто је њихов дуел пројектован за 4. коло.

Могао би то да буде јубиларни 50. меч против Надала (Новак води са 26:23), или 47. меч против Федерера (24:22 за Ђоковића). Уколико прође и ту препреку, Новак би у полуфиналу играо против Кеија Нишикорија, а у финалу против Ендија Марија, који у свом делу жреба има прилично лакши посао.

Првом тенисеру света, који је по кладионицама и фаворит за освајање турнира, највеће препреке на путу ка финалу има у виду Жо Вилфреда Цонге у четвртфиналу и Стена Вавринке у полуфиналу.

Извор:Телеграф.рс