Србија

ПЉУНУЛА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ БОМБАРДОВАЊА, А ШЕШЕЉ ЈОЈ БРУТАЛНО ОДГОВОРИО!

Без мере и савести! Овако би најкраће могло да се опише недавно иступање Јелене Милић, која је на годишњицу НАТО бомбардовања пљунула на српске жртве означавајући Србе као главне кривце 1999. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ, као и што је очекивано, радикалним мерама забранио би Милићевој да говори.

– Крајње је време да се тој издајничкој профукњачи зачепе уста – кратко је прокоментарисао Шешељ изјаве председнице Центра за евроатланке студије.

На питање како би јој требало „зачепити уста“ и има ли неку идеју, одговор је био:

– Методе нису за телефон, ако ме разумете.

Подсећања ради, директорка центра за евроатланске студије Јелена Милић поводом годишњице НАТО бомбардовања затражила је, гостујући на ТВ Хепи, отварање питања кривичне одговорности припадника српске војске и полиције због „злочина почињених на Косову“ са Љубишом Диковићем на челу

Милићева такође тврди да је у НАТО агресији страдало „само“ 758 људи, а не 2.500, како говоре званични подаци.

Санда Рашковић Ивић председница посланичке групе „Нова Србија – за спас Србије“ згрожена је изјавама Јелене Милић.

– На годишњицу бомбардовања она само треба да погне главу и ода пошту жртвама. Одабрала је најгори могући моменат за ове неумесне коментаре. Та жена, чини ми се, не представља више ниједну организацију, већ себе саму. Питала бих ја њу да размисли како би војска и полиција у било којој држави реаговале на сепаратизам него одбраном своје земље – каже Санда Рашковић Ивић.

Политичког аналитичара Драгомира Анђелковића њене изјаве пак и не чуде.

– Госпођа Милић је класичан лобиста НАТО пакта. Она своје деловање мора да оправда у очима стратега своје институције. Из њеног угла логично је да релативизује злочине НАТО пакта, али требало би да се сети да је и она припадник народа који је трпео последице бомбардовања 1999. године – истиче Анђелковић, додајући да је демократија у Србији попримила такве обрисе да свако може да говори и заговара шта год хоће, макар тиме и вређао жртве сопственог народа.
Извор: Srbija Danas/Telegraf.rs