Издвајамо Србија

ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Вучић је диктатор који губи контролу над својим картелом, ево зашто.. (ВИДЕО)

Гост емисије „Интервју“ био је господин Предраг Поповић, бивши уредник Дневног Телеграфа, Национала и Правде. За себе воли да каже да је до 24. године био скоро срећан човек, а онда је почео да се бави новинарством. Био је помоћник главног уредника „Дневног телеграфа“ са Славком Ћурувијом. Пет месеци након убиства Славка Ћурувије написао је књигу о његовом животу. У децембру 2001. године покренуо је дневни лист „Национал“, који је шест дана после убиства Зорана Ђинђића забрањен вољом лидера ДОС-а, жељних освете због раскринкавања њихових веза са сурчинско-земунским мафијашима. После кратких уредничких авантура, направио је највећу животну грешку – прихватио је позив Александра Вучића да уређује „Правду“. Уз искрено кајање због тога, сатисфакцију је нашао у објављивању четири књиге о Вучићу, док је пета књига под радним називом „Суђење Вучићу“ тренутно у припреми. Био је близак сарадник Александра Вучића, а данас му је један од најжешћих критичара који износи бројне инсајдерске приче из Вучићевог најближег окружења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Господин Поповић каже да се Александар Вучић исто понаша и приватно, као што то ради као премијер Србије, да виче на сараднике, понаша се агресивно, гађа их стварима, али да исто тако има људи према којима је коректан и на које никад није повисио глас, нити је рекао ружну реч о њима. Он је такав био одувек, понашао се исто, само што је сада раскринкан због своје позиције, људи могу јасније и боље да виде, какав је уствари и схватају да имају више разлога за страх.

Ко су ти људи према којима је Вучић коректан и шта је потребно да би Вучић био коректан у односу са неким?

Потребно је да буде нормалан, што значи да у Вучићевом окружењу има мало таквих, један од њих је Никола Петровић, Вучићев двоструки кум који је увек имао равноправан однос са њим, он је најпаметнији сарадник премијера, али је пролазио и кроз разне турбулентне периоде са Вучићем иако је недавно напустио напредњачки картел, он и даље има бенефиције, остао је довољно близу да се може рећи да и даље сарађују, пре свега због његове велике амбиције да постане председник Привредне коморе Србије.

Вучићев врло близак пријатељ и сарадник је Горан Веселиновић, са којим се познаје још од ђачких дана, он је истрајан и колико чујем једини који је спреман да му да неки добронамеран савет, да му каже да се смири и не упушта се у неке послове и савезе.

Све што се ових дана пише о везама Чеде Јовановића и Бебе Поповића са сурчинско-земунским кланом потиче из кухиње Горана Веселиновића, који жели да помогне Вучићу, да га мотивише да се дистанцира од самозваног саветника Бебе Поповића, који је недавно изгубио гостопримство у Црној Гори, преселио породицу у Беч а он дошао у Београд како би се убацио у председничку кампању Александра Вучића и као такав смета Веселиновићу и многим другим напредњацима, пре свега због веза са сурчинским и земунским кланом, каже господин Поповић.

Да ли је тачно да је Беба штетан за Вучића, јер како кажу „кога је он бранио, тај је лоше прошао“?

Наравно, Беба Поповић је за све био штетан а најгоре је прошао Ђинђић, чак ни Чуме није добро прошао, јер кад је покушан атентат на Чумета у лето 20о2 године, Чуме је звао Бебу по његовој причи а меци су још летели око Чуметове главе док се скривао иза неке машине, није звао ни полицију, ни обезбеђење већ Бебу а ево и сада има велике проблеме, у затвору је.

Цане Суботић је у великом проблему, као што је Ђинђића преко медија успео да криминализује, тако је и Суботић 8 година био под потерницом, није могао да развија своју пословну империју, Цане је због Бебиног карактера створио много непријатеља, зато мислим да је за Србију добро да Вучић сарађује са Бебом јер ће пре отићи са власти.

Андреј Вучић се доста занео, Вучићевом оцу Анђелку су исто тако везане руке, он покушава да спусти на земљу сина, међутим једини прави пријатељ Александра Вучића је Горан Веселиновић, који се бори да га смири и дистанцира од проблематичних људи као што је Беба Поповић.

Ко стоји иза Бебе Поповића?

Иза њега стоји Станко Суботић Цане, Беба је његов главни консиљер и то се јасно види из сукоба Бебе Поповића и Вучића. Лично Вучић је 2002 године је уређивао колумне у којима је тврдио да је Цане наручилац убиства полицијског генерала Радована Стојичића Баџе, због чега га је Суботић тужио а Беба повео хајку на радикале, после чега је Шешељ завршио у Хагу.

Односи су се променили кад су се Вучић и Цане срели, погледали и видели колико личе један на другога, настало је топло пријатељство , наравно на штету грађана Србије а ту се уденуо и Беба Поповић, те је постао довољно прихватљив за Вучића, они још од 2009 године сарађују, кад су и настали напредњаци, само што није било озваничено.

Да ли је Мило Ђукановић мало паметнији од Александра Вучића?

Мило је паметнији, искуснији, то се по свему види, јер да Вучић има 1% карактера Миле Ђукановића и Милошевића, он би са оваквом опозицијом у Србији владао 100 година,  Вучић има само једног озбиљног противника а то је он сам себи, он све чини да што пре пропадне, има апсолутну контролу медија, и у Слобино време је опозиција била смешна са Шешељем, Мићуновићем, Драшковићем али су ипак биле демонстрације и притисци, па су се борбом изборили да 1996, 97 буде већи тираж опозиционих новина него Милошевићевих а сада свега тога нема, и Вучић опет прави велике киксеве, типа Савамала, Синиша Мали, ветропарк Никола Петровић а једног дана ће морати да се подвуче црта и сва одговорност пашће на Вучића.

Код њега карактер често надвлада интелигенцију и то је добро за Србију јер ће пре пасти са власти, наводи господин Поповић.

Он тврди да је Цанетова најбоља инвестиција Вучић, с којим је склопио посао још 2007 године јер је Футура плус била главни дистрибутер дневног листа Правда који је покренуо Вучић, за све новинаре је то било изненађење, а последица је била ослобађајућа пресуда по тужби за шверц дувана.

Ко ту кога држи, Вучић Суботића или обрнуто?

Вучић је уцењен са свих страна, он не може да држи ни своју странку, Суботић је логистички и финансијски помогао оснивање СНС-а, вероватно је и приватно Вучићу дао одређену апанажу, тако је и ослобођен оптужнице и зато се Суботићу исплатила та инвестиција.

Да ли Вучић контролише свој напредњачки картел, како би га неки називали или је изгубио контролу?

Без реда у глави, не може да се направи не ред у држави а не може ни у картелу, тако да он свуда има проблема, што се најбоље видело кад је Тома Николић једном реченицом, пласирајући неистину да ће да се кандидује за председника, направио хаос у свим линијама СНС-а, међу финансијерима, пословним људима који су уцењени од стране СНС-а и који једва чекају да се нађе неко да се супростави Вучићу.

Вучић ако победи на изборима тек улази у још веће проблеме, јер ће Николић да ојачава своје позиције и какав год да је, он је неупоредиво комуникативнији и нормалнији од Вучића, није агресиван ни бруталан и самим тим је много прихватљивији за већину функционера, спонзора који одржавају странку.

Шта је Тома конкретно добио од Вучића да би одустао од кандидатуре?

То је класична замена теза, јер јеВучић још у септембру почео да се бави припремом за изборе, радећи анкету колико би добио гласова ако би се кандидовао, Тома је све то знао али није могао ништа да учини јер Вучић држи све конце и он не може да га уцењује, већ је чекао прилику да онако нокаутиран из лежећег положаја крене у напад и поврати неку врсту утицаја у странци, јер у њега многи полажу наде а Вучић је одложио обрачун са Николићем, јер се плаши да ће дићи излазност на председничким изборима што води у други круг, а то би аутоматски значило референдум о диктатури Александра Вучића.

Препоручујемо Вам да погледате цео интервју и сазнате више о томе да ли је тачно да је Никола Петровић одбио чак и да сведочи о сукобу између Андреја Вучића и Звонка Веселиновића, каква је веза између Звонка Веселиновића и случаја Савамала, колико је моћан Вучићев брат Андреј Вучић, зашто је Александар Вучић измислио случај Јајинци и каква је повезаност тог случаја са променама у БИА, зашто Томислав Николић неће допустити да Зорана Михајловић или Ивица Дачић добију место премијера, како би изгледало цепање Српске напредне странке када брод почне да тоне, како је Небојша Стефановић добио надимак Неша Слина, колико је на Вучића утицало то што је био истакнути српски националиста и члан Српске радикалне странке, како је Вучић измислио причу да је он требао да буде мета приликом бомбардовања зграде РТС, да ли су Војислав Шешељ и Александар Вучић данас у дилу и како изгледа та њихова сарадња, да ли ће Вучић успети да надшешељи Шешеља, зашто Шешељ чека и још увек не напада Вучића, какве су шансе Вука Јеремића да угрози Александра Вучића, зашто свако од нас мора да изађе на изборе и гласа против Александра Вучића, шта је позадина објављивања фотографија Златибора Лончара са члановима земунског клана, како се види да је Вучић обичан силеџија који само повлачи погрешне потезе, шта је права истина о изградњи Београда на води, како је Драган Ј. Вучићевић метастазирао у главног уредника Информера од некадашњег сарадника Предрага Поповића из Национала, да ли су Вучић и напредњаци окупатори који отимају будућност српског народа, каква је улога Александра Вучића у убиству Славка Ћурувије, да ли су тачне тврдње Велимира Илића да је Војислав Шешељ један од твораца земунског клана, али и о бројним другим занимљивим темама.

Извор Србија јавља