Србија

ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ ЖЕЛИ НОВУ ЈУГОСЛАВИЈУ

Који је основни мотив због којег сте се кандидовали за председника Србије?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бели Прелетачевић: Неозбиљност и бахатост власти. Неко мора да стане испред народа.

Бошко Обрадовић: У Србији нема озбиљне политичке партије, организације или појединца који нуди програм да живимо као људи. На сцени су исти људи који нас пљачкају и понижавају већ деценијама, који су у буразерско-кумовским комбинацијама са криминалцима и страним агентурама. Зато је Српски покрет „Двери“ кандидовао програм и мене као кандидата који ће тај систем променити.

Како оцењујете рад актуелног председника Томислава Николића?

Бели Прелетачевић: Слаба двојка.

Бошко Обрадовић: Николић је пет година брукао Србију и није се мешао у свој посао, док је његова сопствена странка понижавала њега. То је можда најтужнији председник у историји Србије, коме је Брисел честитао избор 2012. три сата пре затварања биралишта. То говори о томе чији је он председник био.

Да ли Србији треба нови устав, очекујете ли неке промене када је реч о Војводини?

Бели Прелетачевић: Војводина треба да остане део Србије, штавише, волео бих да се споји опет стара Југа.

Бошко Обрадовић: Иако има неких мањкавости, Србији не треба нови устав, првенствено због суверенитета земље и заштите КиМ у уставним оквирима Србије. Имам план да редукујемо дуплу администрацију у Новом Саду, која много кошта грађане Србије. Тај новац би се распредио по локалним самоуправама у Војводини.

Да ли сте за наставак разговора у Бриселу?

Бели Прелетачевић: Ако треба – да, само да се извуче најбоље за нас.

Бошко Обрадовић: Ми смо за суспензију даљих преговора с Бриселом. Ми смо део Европе, а ЕУ је пропао пројекат. Ако Велика Британија може без ЕУ, сигурно може и Србија као део нове Европе, Европе нација.

Русија или Европска унија?

Бели Прелетачевић: Југославија.

Бошко Обрадовић: Србија! Сарађиваћемо са свима у интересу наше земље и нашег народа на равноправним билатералним односима. Ако себе не поштујемо, како можемо да очекујемо да нас неко други поштује? ЕУ је показала да нас не поштује нимало, а Русија ће бити економски, безбедносни и спољнопољнополитички савезник број један.

Кога ћете подржати у другом кругу?

Бели Прелетачевић: Себе.

Бошко Обрадовић: У други круг ћу ући као кандидат „Двери“ и као једина опозиција Вучићу. У случају да не буде тако, подржаћу онога ко се писмено обавеже да ће спроводити 10 тачака из платформе „Двери“ за будућност Србије. У супротном нећу никога подржати.

 

Извор: Alo.rs