Србија

Прљаво: Руски авиони за Вучића 2017. као Фијат за демократе 2008!

Политика је… проститутка, а политичари су… катастрофа. Да су сви исти и да би зарад власти урадили много, а непојмљиво више него било који поштен човек, сведочи и пример садашњих председничких избора у Србији, које је могуће опипљиво упоредити са парламентарним изборима 2008. године бар по једној ствари – великим победама изборних фаворита непосредно пред гласања. Наиме, 2008. године Демократска странка је гласове вабила довођењем Фијата у Србију, а 2017. године Вучић гласове ваби куповином руских „мигова“.
У првом случају такозване демократе су заиста и победиле на изборима (За европску Србију – Борис Тадић), а за други случај тек предстоји да се види какав ће ефекат оставити руски „мигови“ на стварање „најјаче силе у региону“.

Било како било, саговорници листа „Данас“, који се бави размрсивањем медијских спекулација око допремања „мигова“ крајем овог месеца (24. или 28. марта), сматрају да је реч о политичкој кампањи. Могуће је, наиме, да сва прилагођавања авиона буду извршена у Србији, а шта то значи за државу и људе?

– Изгледа да ће се све то урадити у Србији уместо у Русији, иако је много исплативије и корисније да се тај посао заврши у Русији. То значи даље додатне трошкове за пореске обвезнике Србије, јер ми грађани то финансирамо. Дакле, у овом случају додатни трошкови ће настати превременим допремањем руских „мигова“ у Србију, како би Вучић у кампањи за председника Србије могао да се слика и додвори бирачком телу фасцинираном руском техником – рекао је за „Данас“ војни аналитичар Александар Радић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући ефекат „мигова“ на кампању Александра Вучића, Бојан Клачар из ЦЕСИД-а подсећа на пример „финог подешавања кампање“ – довођење Фијата, који је уприличила Демократска странка у финишу изборне кампање 2008. године.

– У сваком случају, долазак руских ратних авиона и њихов наводни прелет ваздушним простором Србије је догашај који ће хомогенизовати Вучићеве бираче и у извесној мери демотивисати бираче Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, Војислава Шешеља… – закључио је саговорник „Данаса“.

Извор: Danas, Vestionline