Издвајамо Србија

ПУТИН ЧУВА СРБИЈУ: У случају агресије добијамо С-300 ЗА 24 ЧАСА са свом борбеном посадом!

Русија спремна да у случају напада на Србију у року од једног дана нашој војсци пошаље моћни ракетни систем са све борбеном посадом

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник Владимир Владимирович Путин спреман је да нашој војсци, у случају агресије на Србију, у року од само 24 часа интервентно пошаље моћни ракетни систем С-300 са све обученом борбеном посадом, открива Информер!

Како сазнајемо, једна од ставки у војно-техничком споразуму који су прекјуче у Кремљу дефинисали премијер Вучић и председник Путин каже да би „интервентна помоћ“ Београду била послата у случају да је непријатељском агресијом угрожен територијални интегритет и суверенитет Републике Србије.

Лична гаранција

Хитна интервенција
То би била хитна интервенција руске посаде и војних средстава, док се српски официри и војници не оспособе за руковање системом
Милан Мијалковски, професор Факултета безбедности

Дипломатски извори Информера подсећају да је Москва сличну операцију имала и 2015. у Сирији, непосредно пошто су Турци оборили руски „сухој“. Тада је за мање од 20 сати у Сирију пребачен и размештен ракетни систем С-400!

– Председник Путин је лично одобрио испоруку авиона, борбених оклопних возила и тенкова Србији, а поред тога је Београду гарантовао и војну помоћ у случају било какве агресије. Та гаранција подразумева слање и размештање ракетног система С-300, са све обученом борбеном посадом на територији Србије, и то у року од највише 24 сата. Надлежни у руској армији тврде чак да рок испоруке и размештања С-300 у Србији може да се скрати и на невероватних десет сати! Дакле, онај ко би напао Србију нашао би се врло брзо у грдном проблему – преноси Информеров саговорник упућен у детаље руско-српског договора.

И док нико од званичника није јуче хтео да коментарише наша сазнања, војнополитички коментатор „Политике“ Мирослав Лазански каже за Информер да је сада потпуно јасно да Србија у Русији има поузданог пријатеља и савезника.
мојугао

ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ
МИНИСТАР ОДБРАНЕ

Србија ће имати модерну флоту авиона која ће у потпуности бити у могућности да чува наше небо. Осим авиона, договорено је да буде испоручено и 30 тенкова Т-72 и исто толико борбених возила БРД-М2.

– Испорука „мигова 29“, модернизованих тенкова Т-72 и борбених возила БРД-М2 јесте јако добра вест. Баш као што су сјајна вест и безбедносне гаранције које смо добили. Врло је важно да Србија остане на путу војне неутралности, али и да свима буде јасно да не може да нас лако и некажњено напада – наглашава Лазански.

Професор Факултета безбедности Милан Мијалковски каже да Србија није угрожена, али да је споразум са Русијом веома значајан.

– Тренутно нема озбиљне спољне претње која може да угрози суверенитет и интегритет Србије. Међутим, ако би дошло до неких ратних сукоба, војно-технички споразум подразумева да руски војници дођу у Србију с противавионским системом. То би била хитна интервенција руске посаде и војних средстава док се Срби не оспособе да рукују са тим системима – подвлачи Мијалковски.

Чување територије

Александар Петровић, пуковник КОС у пензији, такође истиче да је сарадња са Москвом јако добра за нас.

– Руси нам шаљу оно што је најбоље. Србија ће овим споразумом и одличним односом са Русијом свакако имати процват у војној опреми. Такође, српска територија је договором који су постигли Вучић и Путин практично обезбеђена. Нас сада нико више не сме тако лако да нападне – закључује Петровић.
Чињенице о С-300

* домет по даљини: 5 до 150 километара
* домет по висини: 10 до 27.000 метара
* брзина кретања циљева: до 1.800 м/с (до 2.800 м/с са навођењем на циљ)
* број ракета које се могу пратити: до 12
* број истовремених циљева: 6
* припрема за гађање/покрет: 5 минута
* број ракета у комплексу: до 48

Земље које поседују С-300

* Белорусија
* Украјина
* Словачка
* Бугарска
* Грчка
* Казахстан
* Кина

ЉУБАН КАРАН
ПОТПУКОВНИК КОС

Ово није само обећање Србији, него и упозорење НАТО пакту. Познато је да НАТО авиони пете генерације у широком луку заобилазе зону дејства овог моћног ПВО система.

 

Извор: Информер