Србија

РАЗОТКРИО СЕ: Саша Јанковић потврдио да је НАТО кандидат за председника Србије!

Досовски кандидат Саша Јанковић гостујући вечерас на РТС у емисији „Представљање кандидата за председника Србије“, изјавио је да је Србија партнер НАТО и да ће о уласку у Алијансу одлучити грађани Србије
Одговарајући на питање и уједно констатацију водитељке да се у кампањи залаже за партнерски однос са НАТО пактом, Саша Јанковић то и потврдио.

– Србија и јесте партнер НАТО и требало би да буде партнер свим војним алијансама које немају агресивне и милитаристичке претензије према њој. То је питање наше садашњости и будућности, а не наше прошлости, рекао је Јанковић.
Он је потом образложио због чега се залаже за чланство у Алијанси и објаснио како би своју намеру спровео у дело.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја сам био у овој земљи са породицом када су нас бомбардовали…Одрастао сам у несврстаној Југославији, имам перспективу неког ко не прижељкује да наша земља буде члан било које војне алијансе, али ми би требало да изведемо неке рачунице по први пут.

По први пут би требало да видимо шта ће да кажу наше службе безбености, Институт за спољну политику Инситут за међународне односе…Шта ће да каже Министарство одбране, Министарство унутрашних послова и друга минстарства …да се сведе рачун колико кошта за Србију чланство, или не чланство у војном савезу било ком.
Па да изађемо пред грађане и кажемо грађанима рачуница је оваква за нашу будућност је боље то… због тога и тога ја вам предлажем да на референдуму гласате из тих и тих разлога за то или нешто друго-рекао је Јанковић.

Извор: Informer.rs