Издвајамо Свет

САД У ШОКУ: Руси разбили Ал Нусру коју финансира ЦИА, убијено 67 џихадиста, укључујући 19 команданата! (ВИДЕО)

Русија је уништила седиште Ал Нусре, коју је финансирала ЦИА, у близини Алепа, усмртивши најмање 67 терориста, укључујући и 19 команданата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испуњавајући Путиново обећање да ће Русија уништити терористичке групе које подржава САД, као што је ИСИС, Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације су успешно уништиле седиште Ал-Нусре 28. фебруара.

“28. фебруара, седиште терористичке групе Ал-Нусра у близини села Расм ал-Еис, 28 километара југозападно од Алепа, је уништено КАБ-500 вођеном бомбом, која је испаљена из Су-24 борбеног авиона Ваздушно-космичких снага Руске Федерације, рекао је у петак генерал-потпуковник Сергеј Рудској, шефа руског Главног оперативног директората генералштаба.

“Као резултат тога, елиминисано је 67 терориста, укључујући и 19 команданата – староседеоца Северног Кавказа и Централне Азије. 104 милитаната је повређено,“ рекао ј Рудској.

Алепо је био снажан економски центар Сирије пре почетка грађанског рата 2011. године. Он је био под контролом милитаната неколико година и знатно је оштећен током сукоба.

https://youtu.be/ixkONwZTA5U

Град је ослобођен у децембру 2016. године од стране владиних снага.

Руске јединице за деминирање су чистиле Алепо од мина откако је град ослобођен од милитаната 2016. године.“

Ал-Нусра никада није успевала да сакрије чињеницу да је примила директну и индиректну подршку ЦИА-е.

Настави тако, Русијо. Добро обављен посао.

Горе је видео за оне који уживају да гледају игру “удари кртицу“ са “умереним“ побуњеницима.

 

Извор: Wебтрибуне.рс