Србија

САДА И ЗВАНИЧНО: Ево када ће се састати Путин и Вучић!

loading...
Премијер Александар Вучић састаће се у понедељак, 27. марта са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Москви, потврђено је из Кремља
– Састанка ће бити – рекао је Путинов портпарол Дмитриј Песков за РИА новости.

Раније је и амбасада Србије у Москви саопштила да ће Вучић у понедељак посетити Москву, а још раније о плановима за сусрет са Путином говорио је и Вучић.

Вучић је јуче у Руми рекао да ће председником Путином током предстојеће посете разговарати, пре свега, о економској сарадњи две државе и могућем доласку једне руске компаније која би производила ражличите врсте машина.

Премијер је новинарима рекао да ће се са руским председником срести у наредних неколико дана и да ће бити речи о развоју економских односа, јер је, како је објаснио, због пада рубље и снижавања цена нафте и гаса на светском тржишту, пала и наша трговинска размена.

– Мислим да ћу са Путином да разговарам о доласку у Србију једне компаније која производи машине различите врсте, где би 51 одсто компоненти било направљено у нашој земљи, а затим би се то извозило на европско и турско тржиште, без царина – рекао је Вучић.

Премијер је додао да током посете Москви жели да покуша да доведе руске компаније да производе у Србији, али и да истовремено наша земља ствара све више производа који имају финалну обраду.

Констатујући да две државе имају одличне политичке односе, Вучић је указао на чињеницу да је председник Русије највећим делом оријентисан на економска питања и да је већ изашао са неколико идеја, нарочито у погледу јачања фармацеутске индустрије.

Како је рекао, Путин ће у мају да представи свеобухватни план и програм изласка Русије из кризе и програм раста, што је интересантно и за нашу земљу.

Српска и руска делегација разговараће и о војнотехничкој и културној сарадњи, рекао је Вучић.

Извор: tanjug/Informer.rs
Loading...
loading...
loading...