Издвајамо Србија

САША ЈАНКОВИЋ ДА ОБЈАСНИ СРБИМА: Како један председнички кандидат у свом програму нема РУСИЈУ а има НАТО и ЕУ?!

БЕОГРАД – Кандидат за председника, Саша Јанковић, донедавни „Заштитник грађана“, на свом званичном веб сајту декларисао је све ставове, укључивши и НАТО, и Европску Унију, Косово, пољопривреду, па чак и децентрализацију, итд., а једино је изостављена Русија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Секција Ставови је неки вид његовог програмског манифеста и готово је невероватно да будући председник Србије нема изражен став о Русији.

Ако не верујете – погледајте и уверите се сами на адреси www.sasajankovic.rs/stavovi

Било би смешно, да није тужно, али првенствено је за Србију веома опасно. Будући председник Србије никако не сме тако понижавати врхунски значај нашег савезништва са Руском Федерацијом. Савезништва које је и у економском, и у политичком, и у безбедоносном смислу од врхунског стратешког значаја за Србију и њен углед и позицију у свету, а још важније за њен опстанак.

Неговање дубоких братских и духовних веза потврђених историјски добрим и братским односом са Руском Федерацијом је тема коју будући председник Србије никако не сме да игнорише.

Јанковић је овде показао потпуни политички аматеризам, апсолутно неразумевање спољнополитичких односа Србије, улоге Србије у свету и тиме практично себе дисквалификовао из трке за председника Србије.

Игнорисање Русије као једне од кључних тема у политици Србије представља акт потпуног политичког промашаја. То је недвосмислено тако – необорив факт.

 

Извор: Комерсант.рс