Србија

САША ЈАНКОВИЋ: „Нико не мрзи Србе, ми смо таоци Вучића“

Кандидат за председника Републике Србије Саша Јанковић рекао је у недељу у Сомбору да упркос сталним обећањима актуелне власти, Србија и даље остаје земља у којој лекари бирају између беспарице, мита и одласка из земље. Уче нас да ће сутра бити боље, а никада да кажу данас, истакао је Јанковић.

Нити смо лењи, нити неспособни…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас је европски статистички завод и званично саопштио да је Србија земља са највећим јазом између богатих и сиромашних у Европи. Средњи слој престаје да постоји, нема нас. Разговарао сам данас са грађанима на сомборској пијаци и каже ми један господин: „Ми смо најгори народ, од нас нема ништа!“ Супротно! Ништа нама не фали – нити смо лењи, нити неспособни, нити необразовани! Имамо људе који лече своје комплексе над нама – истакао је Јанковић.

Председнички кандидат поручио је и да Срби нису омражен народ у региону и свету, како поједини настоје то да прикажу уз потенцирање конфликата који не постоје.

– Све те конфликте заправо праве они који нас држе као таоце своје неспособне политике. Нико нас не мрзи! Путујем по земљама у региону годинама и знам да нас нико не мрзи! Једини који причају тако јесу исти они, или њихови биолошки или политички синови, који су нас 90-их увели у нешто најгоре што нам се десило. Они манипулишу тим конфликтима, застрашују и нас и свет њима и суштински нам кажу – Ако нас не пустите овде да радимо оно што ми хоћемо, запалићемо Балкан поново. Е па неће – поручио је Јанковић.

 

Извор: Vestionline