Издвајамо Србија

ШЕФ ЈЕРЕМИЋЕВОГ ПРАВНОГ ТИМА ОПТУЖИО СРБИЈУ ЗА ГЕНОЦИД: Вук се није оградио од језиве оптужбе!

Шеф Јеремићевог правног тима Владимир Тодорић у интервјуу за ЦИА ТВ Н1 више пута поновио да је Србија одговорна за ‘геноцид’ у Сребреници! Вук Јеремић се није оградио од ове страшне оптужбе

БЕСРАМНО ПЉУВАО ПО СОПСТВЕНОМ НАРОДУ И ДРЖАВИ! Владимир Тодорић
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Владимир Тодорић, шеф правног тима НАТО кандидата Вука Јеремића, оптужио је Србију горе од свих њених најцрњих непријатеља заједно!

Тодорић, Јеремићев најближи сарадник, гостујући у петак у емисији „Црвена линија“ на ЦИА ТВ Н1, чак три пута је поновио да је Србија директно одговорна за ‘геноцид’ у Сребреници! А сам Јеремић се није оградио од ове страшне оптужбе.

Добро пазите за кога гласате
Вук Јеремић је велеиздајник и то сви морају да схвате пре него што 2. априла крену на гласање

Одговарајући на питање о пропалој ревизији тужбе БиХ против Србије због геноцида, Владимир Тодорић је дословце рекао:

„Нисам чуо да је неко поменуо да је споран геноцид у Сребреници. Утврђено је да се тамо догодио геноцид. Не само у пресуди из 2007. године, већ и у бројним другим пресудама Трибунала за бившу Југославију у појединачним случајевима. То уопште није спорно. Побогу, мислим, десио се геноцид и десило се то да је утврђена одговорност СРЈ, односно Србије“, одвалио је Тодорић.

Накнадно, када је видео како је јавност реаговала на његову издајничку изјаву, Тодорић је покушао да ‘опере’ свог шефа, тврдећи да је причао искључиво у своје име.

– На самом почетку емисије нагласио сам да не говорим ни у чије име и да не представљам никога, па ни Вука Јеремића ни његов изборни тим. Са њим никада нисам разговарао на ту тему! – саопштио је Тодорић током викенда.

Шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је јуче да Јеремић својим поступцима оправдава надимак који су му наденули Срби са Космета, а то је Вук Бранковић!
– Јеремић је потврдио оно што је сваком грађанину ове земље јасно, да је кандидат, не за председника, већ за разбијање Србије. Срби на КиМ га већ увелико називају Вуком Бранковићем и он чини све да тај надимак оправда. Наш народ на Косову није заборавио по српску државу штетне договоре које су он и његове колеге из Министарства спољних послова постизали са Приштином – закључио је Ђурић.

Сам Вук Јеремић и поред нашег упорног инсистирања није хтео да говори на ову тему, тако да се може сасвим основано претпоставити да и он стоји иза велеиздајничких изјава шефа свог правног тима.

На другој страни, лидер СРС Војислав Шешељ отворено је оптужио Вука Јеремића за велеиздају!

– Нема никакве сумње, ово јесте велеиздаја! Јавно изречени ставови Владимира Тодорића, шефа правног тима Вука Јеремића, дефинитивно доказују да је Јеремић велеиздајник који директно ради у интересу злочиначког НАТО пакта. Сада је јасно да би Јеремић, ако би којим несрећним случајем постао председник Србије, радио само у интересу НАТО пакта, а против свих државних и националних интереса Србије и српске нације – рекао је Шешељ и позвао надлежне институције Републике Србије да реагују у складу са законом.

Лидер СРС је подсетио да нигде и никад није утврђено и доказано да је Србија одговорна за злочин у Сребреници.

– Јеремић Србију оптужује страшније него Хашки трибунал и сви непријатељи Србије заједно! Он је велеиздајник и то сви морају да схвате пре него што 2. априла крену на гласање – закључио је Шешељ.
Потпредседник СНС Миленко Јованов сматра да Јеремић и његови блиски сарадници засигурно деле Тодорићев став.

– Јеремић је, својевремено, заједно са бившим турским премијером Ахметом Давутоглуом, написао Декларацију о Сребреници, која је 2010. усвојена у Скупштини. Очигледно он са својом свитом планира да води политику коју је водио и његов ментор Борис Тадић, да се у име Србије извињавају и за оно што нема никакве везе с нама. Зато он није никакав патриотски кандидат, како се представља, већ обичан преварант који мисли само на себе – објашњава Јованов.

Лидер Савеза Срба региона Миодраг Линта истиче да је Тодорићева изјава просто скандалозна.

– Шеф Јеремићевог правног тима овим се јавно декларисао као непријатељ свог народа. Сврстао се на страну оних који форсирају бесмислену тезу да су Срби злочинци, а Албанци, Хрвати и Бошњаци ослободиоци и жртве. Јеремић мора јасно да осуди овакву изјаву! Ако постоји догађај на простору бивше Југославије који је најближи геноциду, онда је то хрватска злочиначка акција „Олуја“ – подвлачи Линта.

ДУШАН ЈАЊИЋ
АНАЛИТИЧАР

Тодорићева изјава је непромишљена и лоша, јер није схватио контекст у ком му је постављено питање. Био је испровоциран, а касније и погрешно протумачен.

 

Извор: Информер