Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Србија ако жели да се дигне на ноге и усправи мора да се окрене РУСИЈИ!

СРС обилази бројна места у свим окрузима по Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У својој предизборној кампањи Војислав Шешељ је казао да ће се стриктно залагати за поштовање Устава и закона. У Новој Вароши је прокоментарисао и какве су надлежности будућег председника.

– Надлежности председника Републике у нашем уставном систему су мале. Председник је врховни командант и то му је најзначајније, а остало је мање- више симболично. Он не доноси одлуке о уутрашњој и спољној политици, али може да контролише Владу која доноси такве одлуке. Може да надзире и рад Народне скупштине тако шо ће враћати законе на поновно гласање ако сматра да нису добри. Он на известан начин контролише судску власт. То је, међутим, све – поручио је Шешељ.

Председник СРС је казао да се радикалска кампања знатно разликује од осталих десетак претендената на фотељу на Андрићевом венцу.

– Идемо од општине до општине, обилазимо бројна места у свим окрузима по Србији, обилазимо чланове и и симпатизере и не задржавамо се дуго. Тако је најбоље и најкорисније – рекао је Шешељ, поручивши да се Србија мора окренути Русији ако жели да се опет дигне на ноге и усправи.

Извор:СрбијаДанас.цом