Издвајамо Србија

ШОКАНТНЕ ОПТУЖБЕ ЈОШКЕ БРОЗА НА РАЧУН ПРЕДСЕДНИКА НИКОЛИЋА: Томо, украли сте Титово благо!

Фото: Јутјуб

Тешке оптужбе Јошке Броза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Титов унук је отворено оптужио још актуелног председника Србије Томислава Николића да је учествовао у крађи блага које је било положено у сефу некадашњег југословенског маршала.

ШТА ЈЕ НАВОДНО НАЂЕНО

29.366 килограма злата у полугама и праху

2.663 златника и дуката

1.271 комад нумизматичког новца

26.219 америчких долара

36.000 немачких марака

149 комада накита (припадало породици Карађорђевић)

плави сафир Романових

18 комплета посуђа од сребра

83 комада дугмади за манжетне, кутије за цигарете, медаљони, привесци и значке…

Наиме, „депо 555”, односно Титов сеф у Народној банци Србије, отворен је још у априлу 2013, а тада је председник Николић оформио трочлану комисију како би се пописале ствари које су том приликом пронађене. На челу комисије био је Николићев саветник Оливер Антић, а осим њега ту су били још Милорад Симић и Ненад Јевремовић. Интересантно је да отварању сефа није присуствовао нико од чланова породица Броз и Карађорђевић, који такође полажу право на неке предмете за које се сумња да су ту били закључани још од 1980.

– И даље не знамо шта су пронашли у сефу, а верујем да су ствари које су биле вредне покрадене. Није ни чудо што председник Николић ћути о томе и не жели да открије ништа, јер ако можете да украдете ствари из музеја, зашто не би нестале и неке ствари из сефа? Ко зна на којим дестинацијама ће то све да заврши и на чијим рачунима. Па како је могуће да су отворили сеф без присуства чланова породице или наших адвоката? Значи, желели су да по сваку цену сакрију шта су унутра пронашли – тврди Јошка за „Ало!”.

О томе хоће ли од новог председника Србије који ће на тој функцији наследити Николића затражити да му открије шта је његов деда држао у сефу, Јошка Броз каже:

– Видећемо када дође нови председник. Већ четири године тражим од Томислава Николића да открије шта су пронашли, па ништа. Значи да је умешан у све – завршава Јошка.

Интересантно, већина ствари, по налазу вештака који је 2013. пописивао предмете, припада породици Карађорђевић, која такође не зна ништа о предметима који су пронађени у Титовом сефу. До коментара председника Николића и Оливера Антића поводом оптужби Титовог унука јуче нисмо успели да дођемо

 

Извор: Ало.рс