Србија

ШОКАНТНО! Чанак: Спреман сам да признам независност Косова

Председнички кандидат ЛСВ Ненад Чанак изјавио је данас да је спреман да призна независност Косова, тврдећи да је то фактичко стање, да је Косово независна држава и да више није у саставу Србије.
Чанак је навео да су проблеми са којима се Србија суочава велики и бројни и захтевају преузимање одговорност и за одлуке које се морају донети, а да је једна од таквих одлука признати фактичку независност Косова.

„У име мира на Балкану, европске будућности Србије и историјског помирења два народа, изражавам спремност да такву одлуку подржим“, рекао је Чанак, а наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је додао, иако председнички кандидати и политичари истичу да никада неће признати независност Косова, интереси Србије захтевају да се суочимо са чињеницама.

„А чињенице су тврде и неумољиве – Косово је признато као независна држава и више није у саставу Србије. Признати ову чињеницу значи навући на себе бес. Игнорисати је значи наставити са политиком чеоног судара са стварношћу“, навео је Чанак.

Он је додао да „за разлику од неких кандидата“ не жели да учествује у политици „која митовима даје предност у односу на стварност и која бежи од чињеница ма колико да су оне непријатне

Извор: Tanjug