Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-ДОКТОРКА ИЗ ПАКЛА: Давала лажне дијагнозе због којих су пацијентима вађени органи(ВИДЕО)

Десет пацијената Одељења за патологију Кантоналне болнице „Др Ирфан Љубјанкић“ остало је без органа пошто су им постављене погрешне дијагнозе – а све одреда их је потписала докторка Николина Балабан, која је сад под истрагом полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Босанскохерцеговачки медији пренели су приче о неколико случајева с погрешним дијагнозама, па тако и случај жене којој је после налаза докторице Балабан урађена радикална хистеректомија, односно одстрањени су јој материца, јајници, као и околни лимфни чворови.

Greške ljekara najčešće završe kobno za pacijente. Kad pogriješi patolog, grešku je uglavnom nemoguće ispraviti. Dijagnosticirani karcinom, hemoterapije i operativni zahvat nakon takve pogrešne dijagnoze događali su se u Kantonalnoj bolnici "Doktor Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Zasad deset revidiranih nalaza koje je potpisala doktorica Nikolina Balaban, šefica bihaćke Patologije, pokazuju pogrešne dijagnoze. Više na: www.federalna.ba/bhs/vijest/194965

Posted by federalna.ba on Sunday, February 26, 2017

Када је ова жена прошла прву од пет планираних хемотерапија и 27 зрачења, стигли су патохистолошки налази из Сарајева који су показали да она уопште није ни имала карцином! И њен налаз потписала је др Николина Балабан. која је почетком септембра прошле године из приједорске болнице прешла у бихаћку кантоналну болницу.

„На основу садржаја чланака објављених на порталима, Кантонално тужилаштво УСК-а дало је сагласност овлашћеним службеним лицима МУП-у УСК-а за предузимање одређених истражних радњи ради утврђивања постојања основа сумње да ли у радњама лекарке Балабан Николине има елемената кривичног дела несавесног лечења из члана 229. КЗ ФБИХ или неког другог кривичног јела. Истражне радње у том предмету су још у току, а спроводе се под надзором и руковођењем поступајућег тужиоца“, кажу у овом тужилаштву.

Извор:РадиоСарајево.ба