loading...
Русија Свет

Шокантно! ПУТИН ОТКРИО ко стоји иза „ЖУТЕ ПАТКИЦЕ“, „арапског пролеће“, револуције у Украјини…

Неовлашћени протести довели су до „арапског пролећа“ и преврата у Украјини, изјавио је председник Русије Владимир Путин на Арктичком форуму.

„Мислим да је погрешно да неко, неке политичке снаге покушавају да искористе за сопствене циљеве ова средства (нелегалне митинге) не да би се побољшала ситуација у земљи, већ за самопромоцију на политичкој сцени уочи неких политичких догађаја, укључујући и изборне кампање у земљи. И ви и ја врло добро знамо, и желим да скренем пажњу на то, да је ово средство коришћено на почетку такозваног „арапског пролећа“. До чега је оно довело, до каквих крвавих догађаја у региону, ми веома добро знамо“, истакао је Путин.

У таласу масовних протеста 2011. године дошло је до преврата у низу арапских земаља: Тунису, Египту, Јемену, револуцији у Краљевини Бахреин и немири у другим земљама у региону.

„Ми такође врло добро знамо да је то био један од мотива и разлога за државни преврат у Украјини. До каквог хаоса су ови догађаји довели нашег суседа, Украјину, ми такође врло добро знамо“, додао је Путин.

 

Извор: rs.sputniknews.com