Србија

ШОКАНТНО! Украјина увела санкције српским политичарима

Служба безбедности Украјине донела је одлуку да уведе санкције европским посланицима који су били на Криму у тродневној посети, написала је на Фејсбуку портпаролка СБУ Јелена Гитљанска.
Она је навела да су санкције уведене четворици држављана Србије и једном држављанину Чешке, који су се „незаконито налазили на територији Крима“.

„СБУ је донела одлуку да им забрани улазак на Крим у наредних пет година“, написала је представница СБУ, додавши да информација о учешћу украјинских држављана у тој делегацији за сада није потврђена.

Раније је на Крим допутовала делегација у чији састав су улазили посланици Европског парламента, ако и политичари из земаља ЕУ, ЗНД и Латинске Америке. Њихова посета полуострву ће трајати до уторка.

Делегација Српске народне партије, предвођена председником СНП Ненадом Поповићем, од 14. марта до 21. марта борави у званичној посети Криму. Поред Поповића, делегацију СНП чине народни посланици Јован Палалић, Снежана Петровић и Огњен Пантовић, директор СНП Душан Жарковић, као и председници војвођанског, односно београдског одбора ове партије, Велимир Марјановић и Марија Радуловић.

Извор: Vestionline/ rs.sputniknews.com