Србија

ШОКАНТНО! Украјина увела санкције српским политичарима

Служба безбедности Украјине донела је одлуку да уведе санкције европским посланицима који су били на Криму у тродневној посети, написала је на Фејсбуку портпаролка СБУ Јелена Гитљанска.
Она је навела да су санкције уведене четворици држављана Србије и једном држављанину Чешке, који су се „незаконито налазили на територији Крима“.

„СБУ је донела одлуку да им забрани улазак на Крим у наредних пет година“, написала је представница СБУ, додавши да информација о учешћу украјинских држављана у тој делегацији за сада није потврђена.

Раније је на Крим допутовала делегација у чији састав су улазили посланици Европског парламента, ако и политичари из земаља ЕУ, ЗНД и Латинске Америке. Њихова посета полуострву ће трајати до уторка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Делегација Српске народне партије, предвођена председником СНП Ненадом Поповићем, од 14. марта до 21. марта борави у званичној посети Криму. Поред Поповића, делегацију СНП чине народни посланици Јован Палалић, Снежана Петровић и Огњен Пантовић, директор СНП Душан Жарковић, као и председници војвођанског, односно београдског одбора ове партије, Велимир Марјановић и Марија Радуловић.

Извор: Vestionline/ rs.sputniknews.com