Издвајамо Србија

ШТРАХЕ: Неправда над Србима мора бити исправљена,а починиоци кажњени!

Фото: Јутјуб

Лидер Слободарске партије Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе саопштио је данас, на 13. годишњицу погрома над Србима на Косову и Метохији, да неправда над Србима мора бити исправљена, а починиоци кажњени

Loading...

“Време је да се неправда над Србима исправи и починиоци и организатори погрома привреду пред лице правде”, истакао је Штрахе у саопштењу.

“Сећамо се погрома на Косову и Метохији. Овог 17. марта је 13-та годишњица почетка систематског прогона хришћана. Док ЕУ без речи гледа насиље над хришћанима, подржавају богате државе Блиског истока чак циљано радикално исламистичке снаге“; навео је Штрахе.

Штрахе подсећа да је до сада више од 150 цркава и манастира, који су били под заштитом Унеска опљачкане и запаљее.

Често се, како додаје, нападају хришћани, и чак морају да стрепе за свој живот, а под међународним надзором, под којим се налази тренутно ова српска територија, спроводи се прогон и тлачење Срба од стране екстремистичких Албанаца.

“То се не сме догађати. Досадашњи злочини не могу се учинити непочињеним, али се могу убудуће људи, као и њихови верски објекти шитити свим потребним средствима“, поручује Штрахе.

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...