Издвајамо Спорт

СКАНДАЛ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА – ЗВЕЗДА УНАКАЖЕНА: Јавор демолирао Звезду – како даље?

Пораз Звезде у 27. колу Евролиге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена звезда није стигла до своје 16. победе у 27. кола Евролиге у Комбанк арени пошто је данас после продужетака поражена од Олимпијакоса са 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16 и 6:8) и то без Стефана Јовића.

Гости (који су данас играли без Мета Лоџеског) су дошли до предности захваљујући Папаниколауу и Грину који су били расположени у нападу, а Црвена звезда је тешко проналазила пут до коша Олимпијакоса.

Манцарис је постигао тројку за 9:17, домаћин није успевао да постигне поен читава два минута, па је Олимпијакос заслужено однео 8 поена предности након 10 минута меча.

У наставку, још слабија Звезда.

Аграванис је везао пет поена, Оли је отишао на 11:24, а Црвена звезда и даље није имала решења у нападу. Кузмић и Џенкинс су некако успевали да пробију страшну одбрану гостију која је успела да у потпуности заустави чету Дејана Радоњића.

Полувреме је завршено у корист Олимпијакоса 30:17.

Буђење Црвене звезде смо видели у трећој деоници. Стигли су до 28:32 захваљујући Волтерсу и његових пет везаних поена, али је Олимпијакос затим направио серију од 7:0.

Ипак, ношени невероватним навијањем 18000 људи на трибинама, играчи домаћег састава успевају да стигну и престигну госте.

Гудурић је погодио тројку затим Симоновић, па Дангубић за 41:42! Одмах је уследио поен Симоновића за крај невероватне треће четвртине коју је Звезда решила у своју корист 26:12!

Последња деоница је почела тројком Гудурића за +4, за серију од 14:0, да би исти играч постигао и свој осми поен за 48:42 и серију од 16:0. Бјелица је наставио двојком, одбрана је била све јача, а Звезда све ближа победи…

Серија од 18:0 је прекинута тројком Аграваниса, али је Џенкинс експресно вратио на другој страни, а времена је било све мање!

Ипак, гледали смо узбудљиву завршницу захваљујући феноменалном Аграванису. Прво је погодио нову тројку, па је имао 2+1 за само два поена предности у корист Црвене звезде на 3 и по минута до краја меча.

Ушло се у пенал-завршницу, Милутинов је промашио два бацања, одмах затим је исто учинио и Лазић, али је изједначење гостима донео сјајни Аграванис.

По тројку су постигли Гудурић и Принтезис, а у последњих пар секунди ушло се уз резултат 58:58, а Олимпијакос није искористио задњи напад, па смо гледали продужетак.

Принтезис је промашио три од четири слободна бацања на старту продужетка, а Црвена звезда је тешко проналазила пут ка кошу гостију.

Папаниколау је уз додатно слободно бацање донео предност Олимпијакосу од 62:61 на 2 и по минута до краја.

Последњи минут, на семафору 64:64, Спанулис прави грешку у корацима, а Радоњић на 39 секунди до краја тражи тајм-аут. Уследио је напад преко Гудурића, изгубио је лопту, а Јавор је прво досудио лопту за Звезду. Ипак, након скоро два минута гледања снимка, променио је своју одлуку, па је Олимпијакос има 21 секунд за последњи напад.

Велике салве звиждука ка судији Јавору у том тренутку, многима је изгледало да је донео погрешну одлуку.

Наравно, Принтезис је успео да погоди на 3 секунде до краја за велику победу Олимпијакоса.

Гудурић најефикаснији у Звезди са 14 поена, Симоновић је додао 9, а Џенкинс 13. На другој страни Папаниколау 17, Аграванис 16.

 

Извор: sportske.net