Регион

СKАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ: Војска ЗАБРАНИЛА одавање почасти жртвама НАТО агресије

Припадници Војске Црне Горе спречили су данас делегацију црногорске партије Демос да у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду положи цвеће на споменик војнику Саши Стојићу, првој жртви НАТО агресије у Црној Гори, потврдио је Срни члан Извршног одбора Демос Владислав Дајковић.

Он је оценио да је ово још један пример неприродне и ненормалне политике коју води црногорска власт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисмо дошли да рушимо државу, већ да на скроман и симболичан начин одамо почаст првој жртви НАТО бомбардовања, војнику који је ни крив ни дужан страдао у агресорском нападу злочиначке НАТО алијансе – каже Дајковић.

Иако су се данас мирно окупили пред капијом касарне у Даниловграду, каже Дајковић, припадници Војске Црне Горе су претили да ће звати појачање уколико се не склоне.

Он је подсетио да грађани и активисти Демоса годинама сваког 24. марта полажу цвеће на месту страдања војника Саше Стојића из Београда, те да су и данашњи долазак у касарну пре два дана дописом најавили Министарству одбране Црне Горе.

– Ево до чега је дошла Црна Гора. Наши војници нам не дају да се поклонимо њиховом колеги који је страдао невин. Ми смо само желели да пошаљемо поруку да своје жртве не заборављамо. Јавност треба да буде упозната са овом срамном одлуком Војске Црне Горе која долази из Министарства одбране, а самим тим и из Владе – каже Дајковић.

Окупљени активисти партије Демоса су венце и цвеће, уместо на споменик страдалом војнику, оставили на капији касарне у Даниловграду, а затим су се упутили ка згради Министарства одбране у Подгорици, где ће, такође, симболично оставити букет цвећа, у знак протеста што им није дозвољено да одају почаст жртвама НАТО агресије на СР Југославију.

Извор: Srna