Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА САШЕ ЈАНКОВИЋА: Увео бих санкције Русији и Србију у НАТО пакт! (ВИДЕО)

Гост емисије „Око“ која је емитована пре три дана на првом програму РТС-а био је председнички кандидат Саша Јанковић. У емисији је вођен разговор о многим темама, али је један детаљ прошао неопажено у српској јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање водитеља „да ли би као председник државе Саша Јанковић увео Србију у НАТО пакт“ Јанковић је одговорио потврдно, сматрајући да и даље постоји велики јаз међу грађанима због НАТО бомбардовања, али да од чланства у том савезу зависи будућност Србије, те да ми не треба да се враћамо у тај период, јер не можемо да живимо у прошлости.

Јанковић наводи, да ли можемо да доносимо одлуке жмурећи, на основу емоција зато што су тамо неки људи замало изгубили своје животе, неки и јесу у том бомбардовању или треба да имамо државу која ће имати институт за безбедност, спољну политику, за економију.

Он сматра да треба донети рационалну државну одлуку, на основу аргумената а не жмурећи и на основу емоција грађана, иако се та одлука можда њима неће свидети.

Да ли би сте увели санкције Русији, ако би то Европска унија тражила од вас, упитао је водитељ Сашу Јанковића

Јанковић је одговорио да би то урадио ако постоје разлози који су у интересу Србије, а не Европске уније и да се он тиме руководи.

Погледајте видео, одговоре Саше Јанковића можете погледати од 27:37

Након ова два одговора председничког кандидата Саше Јанковића, где је потврдио да би Србију увео у НАТО пакт, који нас је 78 дана бесомучно бомбардовао и убијао под лажним изговором, који је Србију затровао осиромашеним уранијумом са несагледивим последицама, које нас и данас убијају, јер Срби масовно умиру од рака некад ретке болести а сада уобичајене појаве, од које често умиру и деца, просто нема правила, поставља се питање како било који председнички кандидат може и да помисли на улазак у савез са тим зликовцима?

С друге стране Саша Јанковић треба да објасни народу, који је то српски интерес да уведе санкције Русији, братској земљи која је увек била уз нас.

Зар је могуће да један председнички кандидат и помисли да уведе санкције држави, чији је цар Николај II ушао у рат са Аустроугарском да би спасао Србију, што су животом платили милиони Руса?

Председник Русије Владимир Путин је безброј пута показао да нам је велики пријатељ, док нас ЕУ и НАТО стално нечим условљавају и притискају, он нам пружа безусловну подршку, што се најјасније видело када је покојни Виталиј Чуркин уложио вето на резолуцију о Сребреници, која је имала за циљ да Србе прогласи за геноцидну нацију.

Када се све стави на вагу, јасно је да Србији није место у НАТО пакту, већ у ОДКБ-у где би смо имали искрене савезнике, ако нам Русија сада донира мигове, можете само замислити шта би Србија добила чланством у том савезу, док од уласка у НАТО не би смо добили ништа, јер како очекивати да те бране они који су те убијали и којима још треба да плаћаш чланство.

Извор: Србија јавља