Издвајамо Србија

СПС СУМЊА И ЗАХТЕВА ИСТРАГУ: Славицу Ђукић Дејановић покушали да убију?!

„Оно што брине јесте чињеница да је за један дан имала два удеса и очекујем да се сви детаљи испитају, јер у СПС-у сумњамо да се ради о случајности”, каже за „Ало!” Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Славицу покушали да убију?! Министрака без портфеља Славица Ђукић Дејановић, која се успешно опоравља од повреда задобијених у саобраћајној несрећи, у размаку од само неколико сати је, веровали или не, доживела чак два удеса на југу Србије! Управо то је дало повода њеним страначким колегама да тврде да ове несреће нису случајне и да се иза свега крије покушај угрожавања живота функционерке СПС-а!

Лидер СПС-а и шеф српске дипломатије Ивица Дачић јуче је, пре него што је обишао своју партијску другарицу у болници, рекао за „Ало!” да је министарка добро и да ће све издржати.

Славица је добро. Постоји могућност да је оперишу, али је она јака жена и издржаће све. Ми смо сви уз њу. Оно што брине јесте чињеница да је за један дан имала два удеса и очекујем да се сви детаљи испитају, јер у СПС-у сумњамо да се ради о случајности. Нарочито што сви стрепимо од „потписа такозваног судара с камионом” – рекао је он.

Да два удеса у само неколико сати нису случајност, тврди и државни секретар у МСП-у Ивица Тончев, који за „Ало!” каже да ће СПС тражити да се испитају сви детаљи удеса.

– Не верујемо у случајности. Зар је могуће да исти дан у истом месту исти аутомобил са Славицом Ђукић Дејановић има два судара? Тражићемо да се формира посебна група да испита све. Славица је, хвала богу, добро, али не смемо ништа препустити случају – каже Тончев.

Подсетимо, први удес који је доживела министарка био је при доласку на митинг у Врању, када је на улазу у тај град, како „Ало!” сазнаје, дошло до „мањег чукања са другим возилом”, а други у Грделичкој клисури при повратку из Врања, када је њен аутомобил смрскан, а она и возач волшебно прошли са повредама које нису опасне по живот.

Славица Ђукић Дејановић је јуче пре подне из КЦ „Ниш“ примљена на Институт за ортопедско-хируршке болести „Бањица”, где су лекари након опсежне медицинске дијагностике одлучили да ипак сачекају са интервенцијом.

– Министарка није оперисана. Она је примљена код нас и осећа се добро. Задржаће се код нас неколико дана. Процес дијагностике и додатни конзилијарни прегледи су организовани. Сви поступци досадашњег њеног лечења били су веома добри и професионални, а ми само настављамо. Данас до краја дана ћемо одлучивати да ли ће бити хируршке интервенције или не и то саопштити министарки – казао је за „Ало!” јуче по подне проф. др Зоран Башчарвећић, директор Института „Бањица”.

Ноћ између четвртка и петка описује за „Ало!” проф. др Зоран Радовановић, директор КЦ у Нишу, који каже да је министарки када је довезена урађен такозвани трауматски скенер, од главе до пете.

– Задобила је прелом главице кости надлактице у раменом зглобу. Кључна кост није поломљена, а све друго, укључујући карлицу, меке органе и ткива, било је у реду. Њено стање је стабилно, она је свесна, комуникативна. Операцију спајања коштаних фрагмената у раменом зглобу радимо и ми, али смо донели конзилијарну одлуку, у договору са Славицом, која је, пре свега, лекар, да је боље да се интервенција уради на „Бањици”, јер постоперативни ток у болници траје 15 дана. Возач је такође у добром стању. Њему је урађена сва неопходна дијагностика и установљене повреде главе у виду посекотина. Њега смо, заједно са Славицом, послали у истом возилу Хитне помоћи, уз пратњу медицинског особља, за Београд – навео је проф. др Радовановић.

Проф. др Владимир Ђукић, бивши директор Ургентог центра КЦС-а и саветник у Министартву здравља, каже за „Ало!” да је целе ноћи био са Славицом у Клиничком центру у Нишу.

– Био сам са Славицом у Нишу, а онда и на „Бањици” пре операције. Она је добро. Уз прелом надлактице, добила је лакши потрес мозга. Не сећа се догађаја. То се зове ретроградна амнезија, која је нормална за трауму у моменту повређивања. Није знала шта се десило. Сада је у најнормалнијем стању – преноси проф. др Ђукић за „Ало!”.

Дама је и у болничком кревету

Министарку је јуче око 10 часова испред „Бањице” дочекао њен видно забринути супруг, Ранко Дејановић, заједно са његовом ћерком и пријатељем генералом Зораном Поповићем.

– Чули смо се, али нисмо причали да ли је свесна онога што се догодило. У тренутку несреће она је седела на месту сувозача, ербегови су се отворили истог тренутка. Жалила се на болове у десном рамену – казао је Дејановић, који је, видевши како његову супругу износе из возила Хитне помоћи, са видним олакшањем, уз осмехе и пољубац поздравио своју жену. Потом су је одвезли у болничку собу. Министарка је добро изгледала, имала је уредну фризуру и мало шминке на лицу.

Извор: Ало.рс