Занимљивости Издвајамо

СРЕЋАН КРАЈ: „Дали смо сину канабисово уље да му ублажимо бол, изгубивши сваку наду а сада је жив!“ (ВИДЕО)

Кали Блеквел испричала је како је предузела драстичне мере да спаси живот тешко болесном сину који је оболео од леукемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након четири године борбе већ су изгубили наду…

Кали Блеквел (37) из Велике Британије спавала је у болници свега неколико метара даље од свог тешко болесног сина Дерина. Дерин је хоспитализован након што његова последња трансплантација коштане сржи није успела, преноси Мирор.

Патио је, његово тело било је измучено након више третмана хемотерапије и радиотерапије, давали су му морфијум. Није могао да једе и био је начисто прекривен ранама. Након четири године тешке борбе против немилосрдне болести, чак је и Дерин, који је увек био позитиван изгубио наду.

– Лекари су рекли да више ништа не могу да ураде. Прославили смо Деринов 14. рођендан и помирили се са тим да чекамо да умре – рекла је Кали.

Дерин је био на ивици смрти, кад су се Кали и њен супруг Симон одлучили, да без знања и пристанка медицинског особља, сину који је умирао дају уље канабиса како би му, тврде родитељи, ублажили бол.

– Нисам имала шта да згубим – рекла је Кали, након што је тајно дала свом сину уље канабиса.

Деринови родитељи су пронашли дилера и од њега набавили канабис, који су потом однели кући и скували према рецепту који су нашли на интернету. Кали је затим, на своју иницијативу однела уље у болницу, а потом га дала сину. Родитељи тврде да се Дерин осети боље готово моментално.

Иако су лекари дали Дерину свега неколико дана живота, његово стање почело је да се побољшава. Дани су постали недеље, недеље године.

Дерин је данас здрав 17-годишњак који се школује и ужива у животу.

– Не тврдим да канабис лечи рак или да је то чудесан лек, али помогао је мом сину и мислим да треба да се запитамо да ли може да помогне и другима оболелим од ове ужасне болести – рекла је Кали, која се пре, него што је Дерин оболео, школовала за медицинску сестру.

– Мислим да канабис треба детаљније истражити, као и шта може да лечи. У неким америчким државама и у Европи дозвољено је конзумирање канабиса – тврди одлучно Кали и додаје: ‘Очито да је илегалан, стога сам била у страху да неко не сазна шта радим. Била сам преплашена, бојала сам се да ме не одвоје од мог сина и да ми социјална служба не одузме Дериновог млађег брата, Дилана. Али, морала сам да покушам и успело је“, пише 24сата.хр.

 

Извор: Ало.рс