Издвајамо Србија

СТАМАТОВИЋ: Браћа Вучић да скину руке са народне имовине на Златибору!

Ово за „Србин инфо“ поручује Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и кандидат на изборима за председника Србија и открива каква се превара спрема са плацом на премијум локацији у центру Златибора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пошто полицијска станица на Златибору нема свој објекат, већ изнамљује просторије у власништву Општине Чајетине, Општина је на најатрактивнијем месту, поред хотела „Палисад” уступила МУП-у парцелу од 80 ари, по садашњој тржишној вредности око 5 милиона евра, да ту изгради савремени полицијски и ватрогасни дом. Златибор је значајна туристичка дестинација Србије и такав објекат је потребан целом крају – објашњава Стаматовић.

Ипак, уместо да почне са градњом, МУП је плац добијен на поклон – поклања „Институту Чигота“, који ускоро треба да се приватизује, а по Стаматовићевим сазнањима, купци ће бити Вучићеви тајкуни блиски премијеровом брату Андреју или Арапи који се презивају на „ић“!

– Нака браћа Вучић макну прсте са народне имовине. Земљу вредну 5 милиона евра смо поклонили полицији, а не Вучићевом тајкуну, који би да плац добије за бадава – наглашава Стаматовић.

„Институт Чигота“ је основан од стране Министарства здравља, а у већинском је власништву ПИО фонда. Проблем је што још од 2007. године, без обзира на то чији режим је водио Србију, републичка власт покушава прикривено, далеко од очију јавности, да приватизује ову успешну специјалну болницу, која има добру сарадњу и са медицинским факултетима широм Србије.

– Циљ им је да од специјалне болнице направе хотел са велнес центром, који би доносио екстра добит неком будућем власнику блиском властима у Београду – каже Стаматовић.

– Јасно је да ће са овим поклоном, „Институт Чигота“ донети екстра корист будућем власнику, који ће без икакве надокнаде на најатрактивнијој локацији изградити објекат. У исто време, Златибор ће бити без савремене полицијско-ватрогасне станице, а полиција без својих просторија – упозорава наш саговорник.

По његовим речима, општина Чајетина се не би бунила да је Министарство унутрашњих послова на јавном конкурсу, по тржишној цени, продало ту парцелу заинтересованом инвеститору и од продаје изградило свој објекат на некој другој локацији.

– Тако би корист имала и полиција и Општина и народ Златибора, а не да се земља поклања због сумњивих мотива, да би неко близак Вучићу и његовом окружењу стекао екстра профит. Општина Чајетина ће се успротивити новој пљачки Златибора и неће дозволити да се изврши сумњива предаја дате парцеле „Институту Чигота“ без икакве надокнаде. Због тога у четвртак организујемо велику конференцију за медије на којој ћемо упознати српску јавност, не само о овој планираној пљачки, већ и о другим сумњивим приватизацијама у режији републичке власти – најављује Стаматовић за наш портал.

Извор: Србин.инфо