ИНФО

СТАНОЈЕВИЋ: Неонацистичка пропаганда на РТВ

НОВИ САД – Радио-телевизија Војводине је од фебруара започела емитовање остварења светске кинематографије, а месец март намењен је остварењима украјинске кинематографије, пише на сајту РТВ. У понедељак 13. марта у 23.20, у термину савременог документарног филма, приказан је документарни филм Татјане Кулаковске и Ане Мартненко — Војници духа (2016).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драган Станојевић, председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону, реаговао је на емитовање оваквог филма на јавној медијској кући у Србији. Он је позвао људе да упуте захтеве својим странкама и покретима у Србији да реагују на ову невероватну провокацију саопштењима, захтевима, дописима свим институцијама у Србији.

Он је додао «да РТВ показује украјинску културу, то би било лепо, али они под маском културног програма прикривају демонстрацију ратнохушкачке политике против народа на Донбасу, и то нама Србима сервирају кроз јавни сервис који ми плаћамо». Драган је уједно покренуо иницијативу којом тражи одговорност директора РТВ за приказивање овог филма.

На свом Фејсбук профилу написао је:

«Људи не могу да верујем, управо на РТВ1 иде Украјински документарни филм који говори о «храбрости» батаљона на аеродрому у Доњецку!
Ово је невероватно, тамо где се убија мирни народ и деца у својим кућама на нашој ТВ показују као хероје те људе?!!
Ево, позивам сада све организације и политичке партије да реагују на ово што је урадила ова телевизија и да тражимо смену директора РТВ1 и свих одговорних који су пустили ову емисију, који на овај начин промовишу убиства мирних грађана на Донбасу!!!
Позивам да сви упутите захтев својим странкама и покретима да реагују на овау невероватну провокацију, саопштењима, захтевима, дописима свим институцијама у Србији!
Ово је невероватан ударац на нашу Руску браћу и на Укрјински народ на Донбасу ког убијају они, које ова ТВ представља као хероје!!!»

Извор: srb.news-front.info