Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ ОТКРИО: Ако Вук Јеремић буде председник,ево ко ће бити онда премијер

Фото: Јутјуб

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да би, у случају да Вук Јеремић победи на председничким изборима, председник владе био Велимир Илић, што по његовом мишљењу значи да би “Јеремић пристао на крађу”

Стефановић је, гостујући на ТВ Пинк, оценио да је у овој председничкој кампањи појединим кандидатима дозвољено све, па и безочне лажи, а као пример је навео Вука Јеремића који тврди да Александар Вучић намерава да прода ЕПС.

– Не да не размишљамо о продаји свог ЕПС-а, већ хоћемо да купујемо даље у региону, да улажемо. Како онда Јеремић може да изрекне тако бруталну лаж? То није прва и једина, а ни случајна лаж – каже министар.

Према његовим речима, Јеремић новац који користи у кампањи добија, односно добијао је, од великих енергетских компанија ван ове земље чији је план да купе ЕПС што ће се, најавио је, показати у наредним данима.

– Он је лобиста те приче, а народу хоће да представи како то Вучић хоће да уради. Али сад ми је јасно и зашто. Да Јеремић случајно победи, њему би Велимир Илић био председник владе. А ако је Веља Илић председник Владе, Вучић неће, као што знате, да пристане ни на крадуцкање, ни на крађу. А Јеремић би очигледно пристао на крађу – каже Стефановић.

Он наводи да је на влади оформљена радна група чији је циљ не само да не прода ЕПС, већ да купи ЕПС-ове и ЕМС-ове других држава у нашем региону, па је тако разговарано о куповини ЕМС-а Републике Српске, ЕПС-а Црне Горе, и купљено је 10 одсто ЕМС-а Црне Горе.

– Ми радимо на томе да Србија постане власник регионалних електропостројења зато што је то у интересу Србије и тиме зарађујемо више новца… А ово са ЕПС-ом уопште није наивна прича – истиче министар.

Он каже и да је у председничкој кампањи било више бруталних злуопотреба и манипулација при чему, наводи, ниједан кандидат није изашао са конкретним предлогом, планом, пројектом, “већ би да се врате ради крадуцкања, крађе и пљачке”.

Тако је, каже, прича о детету које је извршило самобиство 2011. злоупотребљена на митингу Саше Јанковића, а лаж је и прича о забрани концерта Владе Георгијева.

– Неки су се кандидовали да би се вратили на власт, али ја сам убеђен да грађани Србије не желе повратак на прошлост него нови, бољи живот – закључио је Стефановић.

Извор:Танјуг

loading...
Loading...