Србија

Стефановић: Вучић се извинио и – завршена прича, против њега воде кампању по принципу што ружније, то боље

Кампања за изборе за председника Србије је прљава од првог дана, када је реч о нападима на председничког кандидата Александра Вучића, изјавио је данас члан Председништва СНС Небојша Стефановић
Стефановић је рекао да Вучићеви противкандидати од првог дана воде прљаву кампању проитив лидера СНС, по принципу “што ружније, то боље”.

– Вучић није тако говорио ни о једном свом противкандидату – истакао је Стефановић, одговарајући на питање новинара да ли мисли да је кампања постала прљавија него што би требало десет дана пред изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, програм других председничких кандидата свео се на то да кажу нешто ружно о Вучићу и то “што ружније, то боље”, те су тако Вучићев син и брат постали добри као мета.

– Удри по њима, никакав проблем није, по свакоме од нас, по нашим породицама…У том смислу мислим да је кампања на жалост била прљава од самог почетка – рекао је Стефановић.

СНС се тиме није служила, а Александар Вучић није тако говорио ни о једном противкандидату, већ је, каже, за разлику од других, причао о томе шта намерава да уради и изнео конкретан програм кад је реч о инфраструктури, платама, пензијама и новим радним местима.

Он је додао да као министар унутрашњих послова може да каже да је ова кампања убедљиво са најмањим бројем инцидената у последњих десет година, да је минималан број напада, које полиција брзо решава.

Како је навео највећи број напада био је на активисте СНС-а, дупло мање на све остале заједно

Стефановић каже да се полиција посветила решавању сваког појединачног инцидента, наводећи пример од пре неколико дана у Новом Саду који је решен у једном дану, кад је после два или три сата нападач пронађен и приведен, а биће и кажњен.

– Показујемо да не толеришемо насиље. У целој председничкој капмањи мање је инцидената него 2008. и 2009. у једној локалној кампањи на Вождовцу и Земуну – навео је он.

Каже да у овој кампањи нема пребијања и туча, те да то показује да су људи ипак схватили да насиље није решење и да је држава добрим мерама показала да то може да држи под контролом.

Такође се осврнуо на изјаву потпредседника напредњака Миленка Јованова и навео да је стављена тачка на ту причу.

– Сви су чули и видели изјаву Александра Вучића о томе. Ја немам шта да додам на то. Та изјава говори довољно о свему – рекао је Стефановић новинарима, одговарајући на питање да ли Министарство унутрашњих послова има неке информације о оптужбама Јованова да супруга председничког кандидата Вука Јеремића, Наташа, контролише нарко тржиште Србије.

Нема потребе да понављам оно што је Вучић већ рекао, истакао је Стефановић.

Одговарајући на питање да ли ће Јованов бити позван на информативни разговор поводом тврдњи које је изнео, Стефановић је поновио да је потпуно јасно за све грађане оно што је рекао Вучић, те да не би улазио у сваки детаљ те изјаве.

– Премијер се извинио због такве изјаве, иако је он није дао – каже Стефановић.

Истакао је да га нико од новинара никад није питао да ли ће на информативни разговор бити позвани Саша Јанковић, Јеремић и сви остали који, подсећа, о премијеру говоре све најгоре.

Како је додао, њима је ваљда дозвољено да људе називају криминалцима, лоповима и убицама и да то говоре о Вучићу и о људима из СНС, али кад неко из СНС-а направи грешку онда га треба изложити медијској харанги.

Извор: Telegraf.rs/ Tanjug