Издвајамо Србија

СТРАВА И УЖАС У БОЛНИЦИ: Пијани техничар натерао пацијенткињу да се скине гола и да му седне у крило, а затим…

ПРОКУПЉЕ – На Одељењу психијатрије прокупачке болнице “др Алекса Савић” како сазнајемо десио се немио инцидент у коме је један од запослених, наводно пијан постројавао пацијенте психијатрије током ноћи, иживљавао се над њима а једну жену је како сазнајемо терао и да се свлачи гола.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За све време дежурна докторка је била у својој просторији и није реаговала, јер је наводно за инцидент сазнала тек ујутру.

Како сазнајемо инцидент се догодио у ноћи између 20. и 21. марта, када је један техничар са Одељења неурологије, које се налази на приземљу исте зграде где и психијатрија, те ноћи славио рођендан. Он се затим, пијан попео на спрат и са још једним техничарем почео да малтретира пацијенте психијатрије представљајући се као доктор.

Међу нима је била и Виолета (26), супруга Александра Јојића (31) из Београда. Забринути супруг који је читав случај пријавио полицији, каже да није могао да верује када му је супруга испричала што јој се десило те ноћи.

– Најпре се у пола ноћи појавио на Одељењу, пробудио пацијенте и представио се као доктор из Ниша. Почео је да их малтретира и постројава по ходнику, а моју супругу је терао да се скине гола, додиривао је по гениталијама и грудима. Жена ми се пожалила да је било ужасно – прича супруг Александар.

Он каже да му је супруга потврдила да није било сексуалног односа, али да је физички малтретирао лупајући јој шамаре и терао да се скине.

– Супруга ми је рекла да није било сексуалног односа, али да ју је терао да му гола седи у крилу, да је просипао кафу по њеном телу, додиривао је, те да је све било јако страшно. Она је сада у горем стању него што је била пре 20-так дана када је примљена у болницу, иако се напредак неколико дана пре инцидента видео – тврди Александар.

Он додаје да неће одустати од тога да одговорни положе рачун за тортуру коју је његова супруга доживела.

Читав случај је пријављен полицији, а у болници кажу да су одмах обавестили Министарство здравља, здравствени инспектор, полицију. Формирана је и комисија за унутрашњи надзор, која је суспендовала четворицу техничара до окончања поступка и утврђивања свих околности.

– Ја сам као директор обавештена ујутру, након инцидента. Одмах сам формирала комисију, позвала све запослене у тој смени и обавила разговор са њима. Несумњиво је да је било пропуста па смо одлучили да суспендујемо четворицу техничара, а виновник целог инцидент ће нејвероватније добити и отказ – рекла је директорка болнице Сњежана Арсић.

Иначе, ово је други озбиљан инцидент у прокупачком здравству, јер је пре само месец дана притужбу на рад медицинске сестре на шалтеру Дома здравља у Прокупљу дала мајка осамнаестомесечне бебе Невене Томић Стојановић из Ниша која је тврдила да нису хтели да јој прегледају бебу јер није имала ситан новац да плати преглед.

Беба је била без здравствене књижице па је медицинска сестра на Дечијем одељењу прокупачког Дома здравља инсистирала прво да плати преглед 357 динара, па тек онда добије лекарску помоћ. С обзиром да мајка није имала ситно, а сестра није желела да сама уситни новац, беба је враћена из Дома здравља без прегледа.

 

Извор: Блиц.рс