Издвајамо Свет

СЦЕНЕ АПОКАЛИПСЕ У УКРАЈИНИ: Евакуисан читав град,снажна експлозија разорила Балаклеју(ВИДЕО)

То складиште муниције је једно од највећих у Хабаровској области, а услед пожара, који је избио око 3 сата по локалном времену, почеле су да одјекују детонације, због чега је направљена зона безбедности у пречнику од седам километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе медији за сада нема података о људским жртвама.

Према подацима украјинског Министарства одбране, у том складишту се налази око 138.000 тона муниције, меду којима је највише тенковских и артиљеријских граната од 125 и 152 милиметара, преноси Спутњик.

У Балаклеји су отворена два евакуациона центра, а на место догадаја се упутила и званична комисија из Кијева, коју предводи заменик министра одбране Игор Павловски.

Шеф војног тужилаштва Анатолиј Матиос написао је на свом Фејсбук профилу да се, према прелиминарним резултатима, ради о саборажи, преноси Раша тудеј.

„Државне пограничне службе појачале су контролу граница на југоистоку земље“, написао је он на свом ФБ профилу.

На фотографијама, објављениом на друштвеним мрежама, види се хиљаде аутомобила заглављених у саобраћају, након што су званичници наредили евакуацију.

Објављени су и приватни видео клипови који приказују велику експлозију и нешто што личи на ракете како лети ка небу а затим пада на земљу, преноси РТ.

РИА новости преносе, позивајући се на одељење градске цивилне одбране да је већина становника евакуисана.

„Први талас евакуације се завршио. Већина становника је евакуисана аутобусима, специјалци иду од куће до куће и проверавају ко је остао“, речено је том медију.

Извор:Танјуг/Информер.рс