Занимљивости Издвајамо

СВАКА ЧАСТ БЕОГРАЂАНИНУ: Момак скочио у реку код Ушћа и спасао пса

Пролазници окупљени на кеју испод Калемегдана код Ушћа данас су посматрали акцију племенитог момка, који је, видевши да је један пас завршио заглављен у рец, брже- боље прискочио у помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од очевидаца догађаја објавио је на „Твитеру“ фотографију ове акције и сам честитајући на храбрости момка.

– То се десило са градске стране, тачно испод Победника на Калемегдану. Наишао сам бициклистичком стазом и видео да су се на том месту скупили људи. Стао сам и приметио да је један момак од око 30-ак година скинуо гардеробу, те да се спрема да скочи у воду – препричава за „Блиц“ твитераш.

Како додаје, у питању је пас средње величине, који је ту у свакодневној шетњи са власником, старијим господином, трчао по ивици бедема и случајно упао у воду.

– Ту се некако заглавио у грању и није могао да се извуче. Вода је дубине око један метар, те се спасилац одмах дочекао на ноге. Неко је донео дужи, чврсти канап, момак у води је дошао до пса, везао канап око њега, а потом су три човека извукла пса на бедем, а затим и момка – објашњава наш саговорник.

Према његовим речима пас је добро, а скромни момак који га је спасио је приликом доскока опасно посекао табан, али се његова девојке, иначе лекар, одмах побринула за његову рану.

Фото: Твитер / принтскрин

Извор: Блиц.рс