Издвајамо Србија

СВИ И ШОКУ! Ево шта СТРАНИ МЕДИЈИ пишу о БЕЛОМ ПРЕЛЕТАЧЕВИЋУ

Феномен Љубише Прелетачевића Белог који се кандидовао за председника Србије, није заобишао ни коментаре појединих страних медија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички портал Хафингтон пост поставио је питање читаоцима свог портала, које отприлике гласи овако „какву особу имате у виду када кажете сви политичари су исти?“.

Лука Максимовић и нејгова екипа ималу су јасну визију, па су таквог политичара и створили, пише Хафингтон пост.

Тако ће један од кандидата на предстојећим председничким изборима, 2. априла бити Љубиша Прелетачевић Бели, алтер – его Луке Максимовића, симбол бескрупулозног политичара.

Хафингтон пост се у тексту пита како су људи дали подршку некоме ко се очигледно „шегачи“.

Портал у даљем тексту објашњава зашто се Лука одлучио да свом „кандидату“ да баш име Љубиша, односно Бели.
Љубиша је традиционално српско име, Бели значи „бео“ и због свега тога обичан човек са њим може да се поистовети. У тексту се каже и да „Прелетачевић“ заправо означава осбу која прелази из једне странке у другу, у зависности од тога ко је тренутно актеуалан.

Даље пише да је Бели спреман отворено да призна све оно што политичари никада не би. Извргава руглу и подсмеху све оно што је погрешно на политичкој сцени. Портал се потом осврнуо и на чланове Белијевог тима, као и на цео историјат настанка Љубишиног покрета „Сарму пробо ниси“.

Хафингтон пост још и наводи да је сатира потпуно оправдана када је реч о тренутној политичкој сцени у Србији.

Британски Ројтерс је, такође, дао простора феномену Бели Прелетачевић.

„Почело је као шала, прошле године на изборима у граду у централној Србији. Лука, студент комуникација, обучен у бело одело, с неизоставним златним сатом и прстеном на руци, прошетао се на коњу и кочијама кроз Младеновац, обећавајући посао и новац свима који ће да њега да гласају“, пише Ројтерс.

У земљи где се исти политичари „врте“ на политичкој сцени већ деценијама, појава Белог је право освежење. Он отворено исмева актуелне политичаре и њихове личне интерсе и празна обећања које народу дају већ годинама.
Бели је стао пред гласаче и отворено рекао: „Ја ћу да крадем, али ћу да дајем и народу“, извргавајући на тај начин руглу цео систем, наводи Ројтерс.

Агенција примећује и да у случају Белог не успевају класичне методе дискредитовања опозиције, а као нешто најбоље код Белог издвајају то што не упире прстом конкретно ни у кога.

Оваква „сатирична кампања“ према мишљењу Ројтерса требало би да привуче оне који не гаје никакве илузије када је реч о систему. Уместо да на гласачком листићу дописују, а потом и заокружују имена Дарта Вејдера или Микија Мауса, сада могу да гласају за Белог, закључује Ројтерс.

Извор:Курир.рс