Издвајамо Србија

ТАЧИ НАСТАВЉА СА ПРОВОКАЦИЈАМА: Србија НИЈЕ НАСЛЕДНИЦА СФРЈ!

Косовски председник Хашим Тачи каже да Србија нема имовину на Косову и да је одлука косовске владе о имовини праведна, уставна и законска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија није наследник Југославије. Одлука Владе Косова је праведна, уставна и законска. Приватна имовина је света и не сме да се дира – тврди Тачи, коментаришући одлуку косовске владе којом се сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, Србије и АП КиМ региструје на име Косова.

Тачи је позвао представнике Срба у централним институцијама да се врате и поручио да је „можда у интересу Србије да их држи ван њих, али није у интересу Срба на Косову“.

Додаје да у наредном периоду треба донети важне одлуке, а међу њима је и формирање Заједнице српских општина (ЗСО). За то су, како је казао, потребни припадници српске заједнице.

– Косовске институције су спремне – поручио је Тачи, преноси РТВ Ким.

Он је на састанку са представницима цивилног друштва и медија у Медија центру у Чаглавици рекао и да ће Косовске безбедносне снаге (БСК) бити модерна војска и фактор мира и стабилност на Косову и у региону.

Тачи је, преноси РТВ Ким, казао да је иницијатива за трансформацију БСК у војску у складу са Уставом Косова. Какао каже, од представника Срба у институцијама чуо да их „Београд омета“ да подрже предлог трансформације БСК у војску.

– Не можемо се конслутовати са Србијом око наших проблема – поручио је Тачи и додао да Србија има исти однос према Косову као и пре сукоба.

Он је поручио српској заједници да је „Косово је ваш дом, заједничка домовина у којој сви треба да живимо заједно“, истакавши да ће војску Косова чинити припадници свих заједница.

Тачи је рекао да су Косовске безбедносне снаге у пракси војска јер су њени припадици наоружани, а да је трансформација само пут ка учлањењу у НАТО.

– Имаћемо и војску и партнерство са САД – каже Тачи.

Извор:Танјуг