Издвајамо Свет

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ТУРСКОГ НОВИНАРА: Холандија је намерно ОРГАНИЗОВАЛА СРЕБРЕНИЦУ с једним циљем…

Кахраман Халишчелик, дописник државне телевизије Турске (ТРТ) из Њујорка, оптужио је Холандију да је намерно организовала Сребреницу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, турски новинар са седиштем у Њујорку, написао је на свом Твитер профилу како се досад (до ескалирања тензија између Холандије и Турске), мислило да Сребрница није намерно организована.

– Сви смо све ово време мислили да Сребреница није намерно организована. Сада је јасно да су Холанђани хтели да очисте Европу од муслимана – написао је Халишчелик.

У међувремену, дипломатски сукоб две земље се не стишава.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган запретио је данас да ће Холандија „платити цену“ након што је протерала турску министарку за породицу Фатму Бетул Сајан Кају из своје земље.

– Хеј Холандијо, ако жртвујете турско-холандске односе због избора у среду, платићете цену – додао је он.

Ердоган је рекао да је с разлогом оптужио холандску владу за нацизам и фашизам, рекавши да би само такви режими забранили министрима иностраних послова да путују изван граница својих земаља.

И Турски премијер Бинали Јилдирим поручио је у недељу како ће се применити „снажне противмере“ и одговорити на „најснажнији могући начин“ након што је турска министарка избачена из Холандије.

Холандија је прво одбила да изда дозволу за слетање авиона турског министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа који је желео да присуствује скупу, а потом је онемогућила турској министарки улазак у конзулат те земље у Ротердаму те је након тога „испратила“ до границе.

 

Извор: Блиц.рс