Србија

Титова унука: Не желим да живим са људима којима је Милошевић херој

„Политичари су правили зло, а ти се ниси дистанцирао од тога. Не желим да живим са људима који немају ту дистанцу, који немају критички став и који кажу да Милошевић није био злочинац“, рекла је унука Јосипа Броза Тита, Светлана Броз, рођена Београђанка која се преселила у Сарајево.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Њима је данас, најчешће, Милошевић још увек херој. Не желим да живим са људима којима је Милошевић херој – каже она и истовремено истиче да Европа, али и остатак света, „нису били заинтересовани за оно што се дешавало у ратовима на Балкану 90-тих година“.

– Рат је увезен у БиХ. Он није букнуо изнутра. Није се догодило то да је комшија напао и убио комшију из чиста мира или зато што му је то неко наредио. Догодило се јер су богови рата из Србије и Хрватске имали договор и рекли – сада ће прво Србија напасти БиХ. То је била чиста агресија – тврди Титова унука и додаје:

– Друга је агресија из 1993. године, од стране Хрватске, као суседне државе. Идеја је била поделити БиХ и направити велику Србију и велику Хрватску. Много великих држава на малом простору и то по цену БиХ.

– Не верујем да ће бити још ратова. Мислим да политичари звецкају оружјем. Имају исту реторику из 1992. године, што је грозно јер ништа за 25 година нису променили и померили. Живимо у временима без политичара са визијом. Имамо милионе чиновника који ждеру нечији новац, новац пореских обвезника. Троше бесмислено јер су корумпирани. Ово је време бесрамно и неморално – закључује Светлана Броз.