Издвајамо Свет

Трампа сад оптужују за везе са руским „шпијуном“ којем сви заказују састанке

Све више људи из окружења председника САД Доналда Трампа оптужује се за везе са руским амбасадором у САД Сергејем Кисљаком. Бившег саветника за безбедност Мајкла Флина је то коштало дужности. Сада су се на удару нашли и државни тужилац Џеф Сешонс, Трампов зет и саветник Џаред Кушнер и бивши саветник изборног штаба председника Картер Пејџ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већ неколико недеља руском амбасадору Сергеју Кисљаку се у САД поклања велика пажња. Амерички политичари и медији му приписују ужасне грехе — од врбовања руских шпијуна до утицаја на политику америчке администрације.

Ево само неколико наслова у америчким медијима последњих дана:

„Руски амбасадор Сергеј Кисљак — најопаснији дипломата у Вашингтону“, „Шпијун, дипломата или нешто друго? Руски амбасадор Сергеј Кисљак у центру спорова око Трампа“, „Да ли се Сешонс састајао са водећим руским врбовником агената?“ Питања се односе на руског амбасадора Сергеја Кисљака.

Си-Ен-Ен је дошао до тога да је у директном програму дао „хитну вест“: „Амерички чиновници, руски амбасадор у САД је главни шпијун“.

Подсетимо, Сегеј Кисљак је амбасадор Русије у САД од јула 2008. године. Вашингтонски лист „Дејли колер“ је избројао да је за време председништва Барака Обаме руски амбасадор посетио Белу кућу најмање 22 пута, последњи пут у септембру 2016. године. То су само индивидуалне посете, не рачунају се дипломатски пријеми и сличне свечаности.

Међутим, како су реаговали грађани на ову кампању.

„Не могу да се не запитам: да ли се руски амбасадор састајао са свима осим са мном?“, написала је на Инстаграму глумица Сара Џесика Паркер.

I had to. Don’t know the provenance however whoever you are, thank you. X, sj

Објава коју дели SJP (@sarahjessicaparker) дана

„Руски амбасадор Кисљак је у уторак присуствовао Трамповом говору у Конгресу — седео је са демократама“, пише Виздом Зурс, обраћајући се водитељки „Фокс њуза“ Тами Брус.

„Последњи пут када сам био у ресторану у Сенату, Дајан Фајнстајн (чланица Демократске партије) ручала је са руским амбасадором. Раније нисам размишљао о томе“, додао је политички аналитичар Брит Хум.

„Трамп сада у свом предизборном тиму тражи било кога ко се није састајао са руским амбасадором“, пише Мерил Линч.

„Фотографија из 2016. године: Американци стрпљиво чекају свој састанак са Кисљаком“, нашалила се Алиша Мајер, додајући фотографију реда испред једне пословнице „Епла“.

„Да ли смо сигурни да Кисљак не ради за људе у црном? Сви настављају да заборављају да су се састајали са њим“, претпоставља корисник Ром Стреч.

„Како се Сергеј Кисљак није састао са мном…“, само што није заплакала Босипентс, једна од оних са којима се до сада, из непознатих разлога, руски амбасадор није састајао.

Извор: rs.sputniknews.com