Издвајамо Србија

ТРИ ВЕРЗИЈЕ ЈЕЗИВОГ НАПАДА НА БРАЋУ РУСЕ: Изболи су их АЛБАНСКИ БАНДИТИ, ГРОБАРИ или…

Руски држављани Павел Бодров (29) и Максим Бутрин (29), навијачи Спартака из Москве, тешко су повређени када су прексиноћ у тучи у центру Београда избодени ножем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бодров је избоден у леђа и има повреде плућне марамице и бубрега, а младићу је одстрањена и слезина, док је Бутрин сечивом убоден у грудни кош, али су његове повреде нешто лакше него Бодровљеве.

Како наводе за „Блиц“ у Ургентном центру, младићи нису животно угрожени.

– Задобили су тешке телесне повреде, један од њих је оперисан, а засада им је стање стабилно – кажу у Ургентном центру, додајући да су повређени у тренутку када су стигли у болницу били под дејством алкохола.

Шта се заправо догодило и ко је избо навијаче из Москве, питање је на који поуздан одговор јуче није имала ни полиција.

У Београду је, наиме, у суботу боравило око 3.000 навијача из Русије због утакмице Црвена звезда – Спартак, који су братски клубови.

Двојица избодених младића била су кобне вечери у друштву са још четворицом навијача из Москве и до обрачуна је наводно дошло у суботу пет минута пре поноћи у Улици краља Милана, преко пута „Београђанке“.

Станари из ове улице изнели су прву верзију по којој су у обрачуну учествовали „гробари“ који су се враћали из „Пионира“ са кошаркашке утакмице између Партизана и Цедевите.

– Нападнути младићи су носили црвено-беле шалове око врата. Син је све гледао с нашег прозора, буквално се све испод њега десило. Партизановци су их напали, а док је то трајало, било је доста људи на улици. Хтели су да их раздвоје, али су оклевали из страха. Радник „Хигијене“ је такође покушавао, међутим било је баш страшно. Након окршаја Партизанови навијачи су отрчали низ улицу, певајући навијачке песме – каже једна од станарки околних зграда.

Међутим, момци из Москве који су били са избоденим младићима то нису потврдили. Они су навели да младићи са којима су се сукобили нису имали никаква навијачка обележја, нити им је познато да су певали било какве песме. Шта је био повод за обрачун, нису знали да кажу. Ваља имати на уму да су младићи из Русије били пијани, тако да се не искључује ни могућност да је повод за окршај био баналан.

На све то јуче се на Инстаграму огласио и извесни Вадим из Москве, који је изнео тезу да се напад на руске навијаче догодио на Зеленом венцу, а да су га извршили „албански бандити“.

– После фудбалског фестивала у прелепом Београду између пријатељских и братских тимова, Фудбалског клуба Црвена звезда и Фудбалског клуба Спартак из Москве, нападнути су руски навијачи. Овај напад је дело албанских бандита. Срби и Руси браћа заувек! Косово је Србија! – написао је Вадим.

Било како било, за нападачима се још увек трага, а током јучерашњег дана полиција је обишла локале око „Београђанке“ у потрази за снимцима надзорних камера. Они су преузети и прегледају се, тако да се очекује да ће бити од помоћи у идентификацији нападача.

Повређени Павел и Максим познају се од студија. Заједно су ишли на Факултет за механику и енергетику у Москви. Пут Београда кренули су 23. марта са још једним младићем из Москве. Велики су фанови Спартака, а обојица су били поносни на долазак на утакмицу у Београд, па је тако Павел у суботу објавио слику аеродрома „Никола Тесла“ испод које се налази фотографија транспарента „Исте боје, иста вера“.

Осим представника Амбасаде Русије у Београду, повређене су јуче обишли и министар полиције Небојша Стефановић и здравља Златибор Лончар.

 

Извор: Бојана Богосав / Блиц.рс