Издвајамо Србија

ТРИФУНОВИЋ ЖЕСТОКО ОДБРУСИО ДАЧИЋУ: „Ти си магарац који вуче разне ликове да би…!“

Шеф дипломатије потписнике Апела 100 назвао магарцима који носе измишљеног месију, а глумац му поручио да је он магаре које вуче разне људе да би прикрио афере

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је лидер СПС Ивица Дачић описао потписнике Апела 100, који су подржали председничку кандидатуру Саше Јанковића, као магарце који носе измишљеног месију на изборе, они су му оштро одговорили да је он магарац који вуче свакакве ликове не би ли заташкао своје афере и спасао се затвора.
– Погубно је највише што ми сами измишљамо те нове месије разним апелима, у којима на себе узимамо улогу мудраца са истока, који су, изнебуха, видели сјајну звезду, пратили је, и она нас довела баш до месије, илити Саше Јанковића – написао је Дачић за Курир у колумни, насловљеној са „Нећу да будем магаре“, пре три дана.

Ко верује у чуда

– Не бих у томе учествовао, када размислим. Не бих, баш зато што сам интелектуалац и што сматрам да то не бих био када бих било када пристао да верујем у чуда, или када бих, што је још горе, пристао да будем магаре на чијим ће леђима неко ући у свој Јерусалим, на своје изборе – написао је шеф СПС и тако потписнике Апела 100, који су подржали Јанковића, назвао магарцима.

Глумац Бранислав Трифуновић, један од потписника Апела 100, каже да не разуме како Дачић може икоме да држи моралне придике.
– Не могу да коментаришем изјаве човека који има толико афера, а очигледно је он магаре које тегли разноразне људе све ове године не би ли му се те аферице заташкале. Зашто коментарисати човека који има све то иза себе, поготову њега. Да он некоме држи моралне придике, то стварно не разумем – рекао је Трифуновић у разговору за Курир.

Повратак у деведесете

Ништа блажи није био ни „месија“ Саша Јанковић:
– Огромна је штета за све искрене социјалисте што Ивица Дачић на овакав начин, понижавањем себе и своје странке, купује дане уз скуте Александра Вучића. Борис Тадић је једном рехабилитовао Социјалистичку партију од историјске одговорности за злочине Милошевићевог режима. Дачић враћа СПС у деведесете, и то као понизног слугу оних који су некад служили СПС. Штета.

Одговори потписника Апела 100
РАТКО БОЖОВИЋ, СОЦИОЛОГ ЗАР СУ ТЕ ТАКО УЧИЛИ?

Чуди ме од Ивице да је изгубио меру у разумевању другачијих. Тако није учен на ФПН. Што се тиче алузије на потписнике, па ваљда нећемо непрекидно да будемо у власти једне четвртине бирачког тела.

Љубомир Маџар, економиста
НОСИЋУ ЈАНКОВИЋА ГДЕ ГОД ТРЕБА

Дачићу, толико ценим Јанковића да бих био спреман да га унесем на леђима тамо где треба. То што тако говори, то је његов проблем. Нисам приметио агресивност у његовим ранијим наступима, али то иде на његову штету, а не на штету Јанковића и људи који су га подржали.

Зоран Ивошевић, бивши судија
ДАЧИЋУ, ДА НИСИ НА ВЛАСТИ, МОЖДА БИ БИО У ЗАТВОРУ

Пошто нисам магарац, пристајем да будем магарац и да носим баш тог Сашу Јанковића. Никад тог Дачића не бих носио. Да није на власти, можда би био у затвору. Дачићу треба власт да не би био с оне стране закона. Има ту и онај коферчић, и онај Американац који му није излазио из канцеларије, а бавио се дрогом…

 

Извор: Курир