Издвајамо Србија

ТУГА ЗБОГ ТРАГЕДИЈЕ У ФАБРИЦИ: Избацили га из буса јер није имао за карту, дошао на посао и ОБЕСИО СЕ ЗБОГ БЕДЕ!

Радник Фабрике шинских возила Гоша у Смедеревској Паланци Драган Младеновић (56) јуче је пронађен мртав након што се обесио на радном месту, јер више није могао да трпи немаштину. Како кажу његове колеге, дотукло га је то што због беспарице није могао да помогне болесном сину и мајци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када смо дошли на посао чули смо да траже Драгана јер се дан раније није вратио кући у Велику Плану. Позвали смо га на мобилни и чули да телефон звони у касети. Чим смо отворили касету и видели да је унутра и његово одело, знали смо да не може да буде ништа добро… – каже за „Блиц“ колега преминулог радника.

Колеге су тада кренуле у потрагу за њим по фабрици. Нашли су га на машинском одељењу, месту где је одлучио да прекрати своје вишегодишње муке…

– Људи, ми не примамо плате годинама, примамо неку мизерију, 20, 30 одсто и то кад-кад. Овако нешто је, нажалост, могло да се очекује. Драган је сам бринуо о болесном сину откада му је жена умрла пре 13-14 година, и о болесној мајци, а и њега је здравље напустило. А пара ниоткуда! Па ко то да издржи? – пита не очекујући одговор радник Гоше, који се са сапатницима из фирме који су се окупили испред канцеларија управе.

– Нећемо им ништа, не морају да беже… Тражимо само одговор, да ли је овако нешто морао да се деси да јавност сазна за наше страдање и мучење са њима – каже један радник из групе.

Директор ове 2007. године приватизоване фирме, Словак Иван Хеимшилд, ипак их није сачекао. У пратњи полиције, која је ионако била ту због увиђаја, напустио је фирму док су се радници окупљали. Његови сарадници кажу да је отишао у Београд, на састанак, да преговара у министарствима о репрограму дугова и да нађе паре за исплату барем једне зараде.

– Стигли смо дотле да човек са 35 година стажа, доброг радника, избацују из аутобуса јер нема да плати карту да дође на посао, једини оброк му је био овај у фабрици, а код куће болесно дете и мајка. Неко за ово мора да одговара – резигниран је Милорад Милорадовић председник Самосталног синдиката.

Извор: Блиц.рс