Издвајамо Србија

ТУЖНА ПРИЧА КОЈА ЋЕ ВАС РАСПЛАКАТИ: Сви се смејали баки која није имала да купи бајат хлеб а онда…

Фото: Pixabay.com

Девојка из Ваљева била је шокирана и дирнута случајним сусретом са једном баком, а своје искуство поделила је на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њену причу о достојанству, емпатији и поносу преносимо у целини:

„Пекара препуна, чекам на ред, људи се враћају са посла, деца из школе, подједнако убијени у појам, подједнако свесни само момента кад им се иде у тоалет или кад су гладни.

У једном тренутку, улази стара бака, пребира по торби, вади кесу, у кеси ситнина, динар два, броји, озареног лица, јер схвата да за то нешто има новца, љубазно замоли продавачицу да јој одговори на питање:

„Имате ли можда данас, извините?“, продавачица одговара да нема тог нечег.

Сви ћуте, нико се не пита шта ли тражи. Никога не занима, побогу, дошла је у пекару по храну не по дрогу, и то са цркавицом!

Бака креће ка вратима, и каже: „Хвала Вам, можда је негде остало“.

Питам продавачицу шта је госпођа хтела,а она ми каже: „Бајат хлеб, јефтинији је бајат“.

У шоку сам, 20 јеб**их динара се у ко зна колико кућа скупља, за корицу хлеба и то никога не занима!

Неки дечаци се смеју са стране, шатро-госпође се згражавају, гмаз се склања као да је жена губава, али та жена није само обичан сиромашни становник Ваљева, она је достојанствена, вредна сваког поштовања, зашто?

Зато што сам изашла за њом да је замолим да јој купим свеж хлеб, а она то није желела, зато што се расправљам са њом 20 минута и убјеђујем да ја то заиста желим и она постиђено пристаје, али ми тражи адресу или место где ће, кад скупи још 20 динара ми вратити новац јер ми можда затреба!

Купујем хлеб, излазим и она плаче и моли ме да опростим што нема и гура ми 20 динара у џеп, док преко пута нас, ваљевска к*рветина, гледа са висине жену која може да је научи шта је човек неукаљаног образа јер се за хлеб није јеб*ла, јер није просила, јер је хтела поштено да плати своје основне потребе!

Госпођа бака ме ухватила за руку, стегла и након тога загрлила, и ја сам срећна због тога, и такви тренуци у животу ми дају снаге не да не будем незаинтересована за оно што се око мене дешава него да увек имам чак и микро-план како систематски уништавати идиоте“, написала је она своју страну приче.

 

Фото: pixabay.com

Извор: србин.инфо