Регион Србија

У свом стилу: Ево шта Колинда мисли о заједничком језику са Србима?

Хина преноси да је она, када су јој новинари тражили коментар у вези с Декларацијом о заједничком језику, рекла да данас у Хрватској има толико проблема и да „виси више од 40.000 радних места директно и више од 100.000 људи који су повезани са кризом коју ‘Агрокор’ проживљава и у том смислу им зависи егзистенција“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја мислим да је та једна декларација сасвим маргинална ствар о којој уопште не треба расправљати, јер тај некакав заједнички језик био је политички пројект који је умро заједно с бившом Југославијом и она се више никада неће поновити – рекла је Грабар Kитаровићева.

У Сарајеву је нешто раније и званично представљена Декларација о заједничком језику коју је 30 стручњака из различитих области саставило током једногодишње конференције „Језици и национализми“, одржане у Београду, Сплиту, Подгорици и Сарајеву.

Владимир Арсенијевић из Удружења „Kрокодил“ је, представљајући Декларацију, изјавио да пажња коју је изазвала говори заправо о њеној битности.

– Желели смо да покушамо да реконструишемо неприродно стање које живимо у региону већ неколико деценија – рекао је Арсенијевић, који је потписник Декларације.

 

Извор: Tanjug, Vestionline