loading...
Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! ХАОС У ЛАЗАРЕВЦУ: Убио се председник бирачког одбора, ухапшен координатор РИК-а!

Председник једног бирачког одбора у Лазаревцу извршио самоубиство, а у његовој кући се налази изборни материјал

Координатор радног тела РИК и начелник општинске управе Лазаревац Михаило Гајић ухапшен је због насилничког понашања и уништавања изборног материјала, речено је данас на седници РИК. На седници се чуло и да је, такође у Лазаревцу, председник једног бирачког одбора извршио самоубиство, а у његовој кући се налази изборни материјал. Никакви други детаљи нису саопштени.

Једна од координатора РИК за Београд Дарија Шајин рекла је да је Гајић ухапшен пре два дана, да га је полиција два пута то вече приводила, јер се, каже, насилно понашао и уништио два гласачка листића.

Председник РИК Владимир Димитријевић, говорећи о том инциденту, рекао је да је телефоном обавештен да је приликом предаје изборног материјала Гајић ухапшен, да су узете изјаве присутних, те да је о томе обавештено тужилаштво.

– Добићемо записнике о томе шта се десило са бирачким материјалом – рекао је Димитријевић и навео да су случај хапшења преузело тужилаштво и МУП, те да се претпоставља да ће државни органи поднети кривичну пријаву против њега.

Представници опозиције у РИК тражили су да се дневни ред данашње седнице допуни и одлучивањем о томе да РИК поднесе кривичну пријаву против Гајића, али тај предлог није усвојен.

Заменица председника РИК Жељка Радета из СРС рекла је да је затечена, јер је тек на седници чула за тај инцидент у Лазаревцу, те упитала зашто јој није раније јављено будући да је и она један од координатора РИК за Београд.

На дневном реду данашње седнице је доношење измена одлуке о образовању радног тела РИК у општини Лазаревац, а председник РИК је рекао да је Комисија добила званично обавештење од Гајића, који предлаже да буде разрешен и да се његов заменик Драгиша Живић именује за новог координатора радног тела.
Извор: Телеграф.рс/Тањуг