Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ: Ухапшене 53 особе због КОРУПЦИЈЕ,међу њима је 13 полицајаца,мували са регистрацијама

Процењује се да су ове особе од 2005. године до данас буџетима Републике Србије, аутономне покрајине Војводина, локалним самоуправа и другим привредним субјектима нанели штету вишу од 10 милиона евра

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је данас у још једној опсежној акцији, усмереној на спречавање и сузбијање финансијског криминала и корупције, ухапсила 53 особе.

Поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 25 људи осумњичених за више различитих кривичних дела, посебно везаних за злоупотребе у државним органима.

– Процењује се да су ова лица од 2005. године до данас буџетима Републике Србије, аутономне покрајине Војводина, локалним самоуправа и другим привредним субјектима нанели штету вишу од 10 милиона евра – истакао је министар полиције, др Небојша Стефановић.

Стефановић је прецизирао да су међу ухапшенима инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, запослени у саобраћајном предузећу “Ласта” Београд, чланови управног одбора Ветеринарског завода “Земун”, као и 13 полицијских службеника који су радили на пословима регистрације возила и одговорна лица јавних–комуналних предузећа.

– Ова акција још је један озбиљан показатељ да је држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције и да нико ко је отимао новац грађанима Србије неће бити заштићен, нити га било какав положај, политичка припадност или функција коју обавља може заштити од кривичног гоњења – поручио је Стефановић.

Ускоро опширније…

Извор:Телеграф.рс