Србија

УГЛЕДНИ СРПСKИ ЛЕKАРИ УПОЗОРАВАЈУ: НАТО је у Србији починио ГЕНОЦИД, прети нам ЕПИДЕМИЈА РАKА 2019. године!

НАТО агресија (Фото: Јутјуб)

Осиромашени уранијум из НАТО бомби има најјаче дејство после 15 до 20 година, што значи да ћемо до 2019. имати драстично повећање броја оболелих од рака. Затровали су нам све, земљу, ваздух, животиње, починили су прави геноцид

НАТО је 1999. у Србији починио незапамћен геноцид, а због осиромашеног уранијума из њихових бомби за две године прети нам права епидемија рака, тврде познати српски лекари Даница Грујичић и Слободан Чикарић.

Према њиховим речима, НАТО бомбардовање, чија је 18-годишњица обележена у петак, оставило је несагледиве последице по Србију. Поред драстичног повећања броја оболелих од карцинома, осиромашени уранијум и плутонијум из бомби затровали су нам земљу, ваздух, биљке и животиње.

Рак нас убија

Слободан Чикарић, председник Друштва Србије за борбу против рака, рекао је у петак на трибини „Последице НАТО агресије на СРЈ – осамнаест година касније“ да је на нашу земљу током 78 дана агресије бачено 15 тона осиромашеног уранијума, али што је најгоре, у бомбама се налазио још опаснији плутонијум 239.

– Њега су Американци користили за израду атомских бомби. Бацити осиромашени уранијум на људе је злочин, а ако се у њему нађе и плутонијум, то је „злочин пута десет“, то је прави геноцид – објашњава Чикарић и додаје да је дејство ових отровних честица најјаче у периоду између 15 до 20 година после бацања у природу:

– То значи да је од 2014. године почео да расте број оболелих од карцинома, као директна последица осиромашеног уранијума и да ће тај раст свој врхунац доживети 2019. године, када нас очекује права епидемија рака у Србији. Дакле, НАТО бомбе и данас, 18 година касније, изазивају рак код људи у Србији и изазиваће га још у будућности – нагласио је Чикарић и додао да о ономе што прича најбоље говори податак да је број оболелих од малигних болести 2014. године био за 50 одсто већи у односу на 2013.

Чикарић је рекао да је осиромашени уранијум углавном бачен на територији Kосова и Метохије, али је стварајући облаке прашине, које је ветар разносио, он разасут по целој Србији.

– Осиромашени уранијум затровао нам је ваздух и земљу, али и животиње и биљке, чије производе једемо. А напомињем, за настанак малигних тумора уопште није потребна велика доза зрачења – рекао је Чикарић.

Неурохирург у Kлиничком центру Србије професор Даница Грујичић на истој трибини упозорила је да је Србија по смртности од малигних болести убедљиво прва у Европи.
НАТО нам је, поред осиромашеног уранијума, бацио и плутонијум, што је „злочин пута десет“
Слободан Чикарић,
председник Друштва Србије за борбу против рака
– Само од леукемије смртност од 2002. године до данас повећана је за чак 139 одсто! Осим тога, код нас се на 100.000 становника региструје 5.500 оболелих од различитих врста карцинома, док је у Европи та бројка далеко мања, око 2.000. Сва та обољења, као и стерилитет и аутоимуне болести су директна последица бомбардовања осиромашеним уранијумом. Те 1999. године начињен је геноцид и велика еколошка катастрофа, а држава мора да установи колика је заиста штета начињена према народу, који је све болеснији – рекла је Грујичићева.

 

Извор: Informer.rs