Издвајамо Свет

Утврђен узрок СМРТИ великог српског ПРИЈАТЕЉА и руског амбасадора при УН – Виталија Чуркина?!

Чуркин је изненада преминуо 20. фебруара, дан уочи свог 65. рођендана

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упркос обец́ању да нец́е објављивати податке о узроцима смрти сталног представника Русије при УН Виталија Чуркина власти Њујорка су преко анонимног извора саопштиле медијима да је руски дипломата преминуо од срчаног напада, јавља АП, позивајуц́и се на представника градске општине.

– Представник Русије при УН, чије здравствено стање се веома погоршало у његовој канцеларији прошлог месеца преминуо је од срчаног напада и нема сумњи у криминалне – наводи се у саопштењу АП, која се позива на неименованог високог представника општине Њујорк.

Канцеларија судског медицинског експерта званично је јуче саопштила да нец́е откривати узроке смрти сталног представника Русије при УН „у складу са међународним правом и протоколом“. У сталном представништву Русије при УН су нагласили да је ова одлука у складу са принципима дипломатског имунитета.

Срби га никада неће заборавити!

Српска јавност Виталија Чуркина памти као великог борца за правду и истину, великана светске дипломатије и политичара који је на седницама Савета безбедности УН оштро критиковао институције у Приштини због положаја Срба и неалбанаца на Косову, не либећи се да стане на страну Србије и посебно јер је као стални члан Русије у Савету безбедности УН 8. јула 2015. године уложио вето на британску резолуцију о Сребреници и тако спречио усвајање резолуције поводом 20 годишњице злочина у Сребреници којом би се српски народ жигосао као геноцидан.

Чуркин је изненада преминуо 20. фебруара, дан уочи свог 65. рођендана. Од 8. априла 2005. године он је обављао дужност сталног представника Русије при УН у Њујорку и био је представник Русије у Савету безбедности УН.

Министарство иностраних послова Русије је саопштило да је дипломата преминуо на радном месту.

Извор:СрбијаДанас.цом/rs.sputniknews.com