Здравље Издвајамо

УЗ ПОМОЋ ХИМАЛАЈСКЕ СОЛИ ОЧИСТИТЕ ПЛУЋА: Решите се алергије и астме заувек!

Избаците све токсине, слуз и бактерије из плућа уз помоћ инхалације са ружичастом сољу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У данашње време ваздух који удишемо све је више засићен токсинима, бројним нечистоћама, прашином и смогом. Зато наша плућа постају све осетљивија па смо склони прехладама, алергијама, астми и бронхитису. Како бисте својим плућима и целом дисајном систему приуштили добар детокс, испробајте инхалацију хималајском ружичастом соли.

Та со, наиме, има својства природног чистача слузи, бактерија и отрова из дисајних путева, и то без икаквих негативних нуспојава.

Реч је о најчишћој соли која постоји на Земљи јер се копа на местима која нису изложена савременим онечишћењима – у подножју Хималаје.

Будући да садржи ионе чисте сунчеве светлости, назива се и “ружичастим златом”.

Чудесна својства ружичасте соли

Познато је да хималајска со садржи више од 80 минерала и елемената у траговима чији је омер сличан ономе у људском организму. Њени минерали су ионизирани, што значи да су довољно ситни да их ваше ћелије могу лако апсорбирати.

Ружичаста боја, чије нијансе могу варирати, указује на присутност железних оксида.

Хималајска со делује:

антимикробно; антибактеријски; протугљивично; протуупално.

Ова со снажи имунитет те делује као експекторанс, а то значи да подстиче избацивање вишка слузи из плућа.

У 18 веку у Пољској је примећено да радници који раде у рудницима соли имају изузетно здрав респираторни систем управо зато што на дневној бази удишу ваздух засићен честицама соли.

Чак и ако би се разболели, симптоми су код њих били благи и врло брзо би оздравили.

Лековитост суве инхалације хималајском соли

Још су стари Грци примењивали халотерапију или терапију сољу за ублажавање разних дисајних тегоба, попут кашља, астме, зачепљења плућа и синуса.

Данас бројни спа и велнес третмани нуде кориштење сланих соба.

Али, за здравље ваших плућа не морате боравити у таквој соби. Можете се инхалирати и код куће. Потребан вам је само инхалатор у који ћете ставити зрна хималајске ружичасте соли.

Како употребити инхалатор:

Пазите да употребљавате керамички, а не пластични инхалатор. Додајте мало хималајске соли у инхалатор па врх инхалатора ставите у уста.

Удишите кроз уста, а издишите кроз нос. Дишите дубоко како би се железо из соли апсорбовало директно у плућа и у крв. Влага из ваздуха помаже апсорпцији честица соли у ваша плућа. Чак и ако су вам уста сува, немојте додавати воду.

Свако би требао имати свој инхалатор. Немојте га делити с другима. Можете се инхалирати ујутро или навечер пре спавања по неколико минута.

Док се инхалирате, ви не удишете целе грануле соли него само њене микроскопске честице.

Раствор за инхалацију:
Ако не можете набавити инхалатор за суву инхалацију, можете направити раствор од 2 литре воде у коју требате додати око 200 г хималајске соли.

Ову инхалацију можете практиковати ујутро и навечер. То ће вам помоћи код синуситиса, бронхитиса те упале уха или грла.

Добробити инхалације

1. Ублажава симптоме астме, алергије и хроничног бронхитиса

Честице хималајске соли делују тако да стањују и исушују слуз у плућима те истовремено влаже мембране, што увелико олакшава тегобе астме, алергија, сувог кашља, грипе, прехладе и синуситиса.

Такође, ова со подстиче елиминацију слузи из плућа, има протуупална својства те смањује хистаминску реакцију, што значи да изврсно помаже код алергија.

2. Смањује кашаљ и побољшава сан

Познато је да ваздух засићен сољу уништава бактерије, па самим тиме ублажава кашаљ и астму, смањује хркање те доприноси мирном сну. Ублажава и симптоме пелудне грознице, па ако патите од тога, ноћу ћете моћи боље спавати.
Хималајска со има и релаксирајуће деловање – делује на мишиће тако што их опушта, што такође доприноси квалитету сна.

3. Смањује натеченост носне слузнице

Удисањем хималајске соли смањићете натеченост слузнице у носу, што ће вам олакшати дисање.

Будући да морате да дишете дубоко док се инхалирате овом сољу, побољшат ћете своје дисање и повећати капацитет плућа.

Дубоко дисање не доноси само физичке него и менталне и психолошке добробити, попут смиреног ума и уравнотежених емоција.

4. Убрзава елиминацију токсина и бактерија из плућа

Хималајска со чисти цели респираторни систем од бактерија, које могу бити окидач за нападе астме. Будући да се честице соли лако апсорбирају, оне продире дубоко у плућна ткива те убрзава чишћење од различитих патогена и токсина.

Извор:алтернатива-за-вас.цом